Agjencia Zhurnal.mk.

Tavë me suxhuk dhe vezë

Një ide për të sjellë në tryezë recetën shumë të shijshme

Përbërësit:

▪ 500 gram suxhuk, të prerë imët
▪ 1 qepë e grirë
▪ 1 spec i gjelbër
▪ 2 kërpudha të copëtuara
▪ 12 vezë
▪ 1 filxhan qumësht të bajameve
▪ 1 lugë kripë
▪ ½ lugë piper
▪ ¼ trumzë
▪ ¼ lugë rozmarinë
▪ Domate ose salcë domatesh për shërbim

Përgatitja:

Ngrohet paraprakisht furra në 170 ⁰C dhe vendoset suxhuku në një tigan deri sa të fërgohet.

Shtoni qepën, piperin, kërpudhat – i fërgoni disa minuta deri sa të zbuten dhe pastaj largoni yndyrën e mbetur.

Kombinoni vezët, qumështin e bajameve, kripën, piperin, trumzën dhe rozmarinën. Shtoni perimet dhe përzierjen e mishit.

Tundini të gjitha së bashku.

Përbërësit vendosen në furrë për pjekje (30 min) dhe në fund shërbehen me domate ose salcë domatesh.

Ju bëftë mirë.

Related posts

Krem shtëpiak nga lajthitë: Pa kurrfarë aditivësh, duhet ta ketë çdokush në shtëpi!

D V

‘Nuggets’ pule nga furra: Kafshata të mrekullueshme të cilat nuk harrohen lehtë!

D V

Pite me fasule: Një specialitet i pazakontë, shija e të cilit do t’ju kënaqë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky