Agjencia Zhurnal.mk.

Kështu bëhet glazura e qelqtë për torta dhe biskota: Sipas recetës së ëmbëltorëve me përvojë

Me këtë recetë, gjithmonë bëhet në mënyrë të përsosur!

Përbërësit:

– 20 g xhelatinë;
– 120 ml ujë;
– 300 g glukozë;
– 300 g sheqer;
– 150ml ujë;
– 200 g qumësht të kondensuar të ëmbëlsuar;
– 300 g çokollatë (e bardhë, e zezë, e qumështit ose e kombinuar);
– ngjyrë për ushqim.

Përgatitja:

Zhyteni xhelatinën në ujë të ftohtë. Përzieni glukozën, sheqerin dhe ujin dhe vendosni në pllakë shporeti dhe prisni të vlojë.

Hiqeni nga zjarri dhe tretjes shtoni xhelatinën.

Shtoni qumështin e kondensuar. Hidheni sipër çokollatës dhe gjalpit dhe përzieni derisa flluskat e ajri të zhduken.

Glazurën përdoreni në temperaturë prej 35 gradësh. Ajo që këtë ëmbëlsirë e bën ndryshe është brendësia e saj.

Duke i ndjekur këto udhëzime, do të keni një glazurë të cilën mund ta hidhni sipër tortës.

Për efekt mermeri, përdorni më shumë ngjyra për ushqim.

Shijojeni…

Related posts

Krem shtëpiak nga lajthitë: Pa kurrfarë aditivësh, duhet ta ketë çdokush në shtëpi!

D V

‘Nuggets’ pule nga furra: Kafshata të mrekullueshme të cilat nuk harrohen lehtë!

D V

Pite me fasule: Një specialitet i pazakontë, shija e të cilit do t’ju kënaqë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky