Agjencia Zhurnal.mk.

Zbulon se cila kompani përfiton miliona euro nga kthimi i borxheve

Shkup, 20 Nëntor – Fitimi i Eos Matrix në vitin 2020 ishte 375,000 euro dhe në vitin 2021, 1 milion euro. Një në pesë kompani frikësohen për mbijetesën e tyre sepse klientët vonohen ose nuk paguajnë kërkesat e tyre. Këtë e ka treguar hulumtimi i grupit ndërkombëtar të mbledhjes së borxheve EOS, “European Payment Practices 2022”, në të cilin janë anketuar 3200 CFO nga 16 vende evropiane, transmeton Zhurnal.mk.

 

Ka arsye të ndryshme për këto praktika të këqija pagese. Shumë nga të ardhurit e vonuar kanë vështirësi financiare. 60 përqind e kompanive thonë se arsyeja pse klientët e tyre të biznesit nuk paguajnë është sepse ata vetë përballen me mospagesa nga klientët e tyre. 43 për qind mendojnë se arsyeja e mungesës së likuiditetit është falimentimi.

‒ Është shqetësues fakti se praktikat e pagesave janë përkeqësuar kaq shumë vetëm në gjysmën e parë të vitit. Aq më tepër që në dritën e shifrave aktuale ekonomike dhe inflacionit të lartë, duhet të presim një rënie të mëtejshme të të ardhurave nga pagesat – tha Marvin Ramke, CEO i Grupit EOS.

Me përkeqësimin e mbledhjes së borxheve, u përkeqësua edhe biznesi i mbledhjes së borxheve. Nga viti 2019 deri në vitin 2022, përqindja e kompanive evropiane që punojnë me ofrues të jashtëm të shërbimeve për rikuperimin e të arkëtueshmeve të papaguara u rrit nga 42 në 46 për qind!

Eos matrix DOOEL Shkup është pjesë e grupit EOS, i cili është një investitor financiar lider me aktivitetin kryesor menaxhimin e të arkëtueshmeve përmes blerjes dhe arkëtimit të të arkëtueshmeve të siguruara dhe të pasigurta, si dhe arkëtimit të të arkëtueshmeve ndërkombëtare.

Portali Money analizon se si po rritet biznesi i mbledhjes së borxheve, në një kohë kur borxhi po bëhet një problem gjithnjë e më i zakonshëm. Të dhënat konfirmojnë se edhe në vendin tonë kompanitë e arkëtimit të borxhit kanë më shumë punë dhe kanë fitime më të mëdha.

Për ilustrim po paraqesim operacionet e tre prej kompanive më të njohura të mbledhjes së borxhit në vendin tonë, sipas të dhënave dhe analizave të portalit të specializuar Money:

Faqja zyrtare e Eos Matrix shpjegon parimin e tyre të punës, i cili i lejoi ata të kërcejnë nga 2 milion euro të ardhura në 2020 në 3.1 milion euro në 2021, si dhe një rritje të fitimeve nga 375,000 euro në 1 milion euro.

“Është e thjeshtë. Keni blerë diçka nga një kompani ose keni marrë një hua dhe nuk keni paguar faturën. Ju thjesht mund të keni harruar. Tani ajo kompani ka kërkuar ndihmën tonë. Kjo është arsyeja pse emri ynë është në letër. Por në letrën tonë do të gjeni edhe emrin e kreditorit origjinal. Vetëm shikoni letrën. Çfarë është më pas tani? Ne do t’ju ndihmojmë të shlyeni borxhin. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të na kontaktoni. Së bashku do të gjejmë një zgjidhje që i përshtatet të dyja palëve. Qëllimi ynë është një botë pa borxhe. Ne dëshirojmë t’ju çlirojmë nga borxhet tuaja. Kemi kënaqësinë t’ju ndihmojmë. Mjafton të na kontaktoni”, thonë nga Eos.

Melon Solutions LLC është anëtare e grupit Melon, me seli në Athinë dhe mbi 6000 punonjës në 12 vende. Në faqen e Asociacionit Maqedonas për Teknologji Informative, MASIT, shkruhet: “Melon Solutions kryesisht është i orientuar në tri fusha: shitja e produkteve dhe shërbimeve më së shumti të destinuara për sektorin bankar, institucionet financiare dhe organizatat tjera.” Kështu. mbulon një veprimtari më të gjerë. Të ardhurat e saj në vitin 2021 ishin 2.6 milionë euro, në vitin 2020 2.5 milionë euro dhe fitimi i saj u hodh nga 155 mijë euro në 230 mijë euro.

Kolekta NP DOOEL dikur ka qenë famëkeqe, sepse përmes saj janë mbledhur borxhet e EVN-së. Tani ajo ka një ngarkesë më të vogël në krahasim me dy kompanitë e mëparshme dhe vitin e kaluar ka realizuar të ardhura prej 495 mijë eurosh, pak më shumë se në vitin 2020 dhe ka realizuar një fitim prej 157,00 euro, që do të thotë edhe një kërcim i vogël në krahasim me 2020, transmeton Zhurnal.mk

Related posts

Kyçyk: BE-ja duhet të vendosë nëse do të jetë aleancë politike apo do të mendojë për qytetarët

Z.H

Serava bëhet me 780m2 asfalt të ri

Z.H

Komisioni Evropian përshëndetë regjistrimin e popullsisë: Arritje e madhe

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More