Agjencia Zhurnal.mk.

Zaevi e uroi RF të Gjermanisë me rastin e Ditës së unitetit gjerman dhe bashkimit të sërishëm

Shkup, 3 tetor – Kryeministri Zoran Zaev sot pasdite, përmes profilit të tij në Fejsbuk, e uroi RF të Gjermanisë, me rastin e festës nacionale – 3 Tetorin, Ditën e unitetit gjerman dhe bashkimit të sërishëm.

 

Siç thekson Zaevi, bashkimi I Gjermanisë në vitin 1990 dhe rënia e Murit të Berlinit një vit më parë, janë simbole për trimërinë dhe shpresën e lirisë dhe demokracisë. Në këtë ditë RF e Gjermanisë I realizoi të drejtën dhe vendimin e pakontestueshëm të popullit gjerman që sërish ta bashkojë shtetin e vet të ndarë. Ky akt dërgoi porosi të fuqishme për fuqinë e unitetit dhe mes vendeve-anëtare të BE-së.

“Në emrin tim dhe në emër të Qeverisë dhe popullit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, I dërgoj urimet më të përzemërta popullit të RF të Gjermanisë, me rastin e festës së sotme nacionale – 3 Tetorit, Ditës së unitetit gjerman dhe bashkimit të sërishëm. Rënia e Murit të Berlinit është  hap historic me të cilin në Evropë mbisunduan vlerat për vetëvendosje të popujve për pavarësimin e vet me mjete politike përmes institucioneve demokratike dhe për sundim të së drejtës dhe respektit ndaj lirive dhe të drejtave individuale”, theksoi kryeministri Zaev.

Sipas tij, Republika e Maqedonisë së Veriut I ndan këto vlera me RF të Gjermanisë.

“Si aleat I ynë në NATO dhe mbështetëse e aspiratave tona për anëtarësim në BE, ata janë partner I rëndësishëm për realizimin e qëllimeve tona strategjike dhe për të ardhme të përbashkët në NATO dhe BE. Mbarë popullit gjerman edhe njëherë ia uroj festën 3 Tetori, Ditën e unitetit dhe bashkimit të sërishëm të Gjermanisë, me dëshira për përparim dhe të mbetet edhe më tej promovuese me ndikim të lirive dhe vlerave demokratike”, shkruan Zaevi.

Related posts

Shilegov: Me mbështetjen tuaj Shkupi do të vazhdojë të lëvizë në drejtimin e duhur

Z.H

Në Kuvend tryezë e rrumbullakët për njohje juridike të gjinisë

Z.H

Në UT u mbajt debat për Shkollën Normale, si institucion për përgatitjen e mësuesve dhe si flakadan i përhapjes së diturisë

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More