Agjencia Zhurnal.mk.

Zaev: “Lulja e Srebrenicës” e Pçinjës te Konjari i Poshtëm është ura më e gjatë në vend që lidh dy drejtime rrugore rajonale

Shkup, 28 shtator – Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, sot ishte në inspektimin e fazës përfundimtare të urës në Pçinja te Konjari i Poshtëm.

I shoqëruar nga deputeti në Kuvend, Zeqir Ramçilloviq, Kryeministri Zaev theksoi se inspektimi i fazës së fundit të ndërtimit të urës mbi lumin Pçinja që lidh Konjarin e Poshtëm dhe të Mesëm, përkon me Ditën Ndërkombëtare të Boshnjakëve, të cilën pjesëtarët e kësaj bashkësie në vendin tonë e festojnë më 28 shtator.

“Me iniciativën e deputetit Zeqir Ramçilloviq, Qeveria mori vendim për ta quajtur urën” Lulja e Srebrenicës “, dhe në bazë të atij vendimi, u vendosën shenja me emrin e urës, me të cilat dërgojmë një mesazh përkujtimi dhe dënimi të secilit gjenocid, që të mos harrohet dhe të mos përsëritet”, theksoi Kryeministri Zaev.

Kryetari i Qeverisë Zoran Zaev ua uroi Ditën Ndërkombëtare të Boshnjakëve të gjithë pjesëtarëve të kësaj bashkësie në vendin tonë.

“Boshnjakët janë një pjesë përbërëse dhe e pandashme e pasurisë në shtetin tonë multietnik, multikulturor dhe multikonfesional dhe kontributi i tyre në ndërtimin dhe ruajtjen e” Një Shoqëri për të Gjithë “është jashtëzakonisht i rëndësishëm”, tha Kryeministri Zaev në deklaratën e tij.

Ura e re në Konjarin e Poshtme është ndërtuar tërësisht me fonde nga Ndërmarrja Publike për Rrugët Shtetërore. Investimi vlen më shumë se 60 milionë denarë dhe me gjatësinë e tij prej 133 metrash është ura më e gjatë që lidh rrugët rajonale në vendin tonë.

Me një gjerësi prej 7.96 metra, me dy korsi dhe dy trotuare, ura plotëson të gjitha standardet për zhvillimin e transportit dhe për lëvizjen e këmbësorëve.

Në fazën e fundit përfundimtare, është vendosur një “gardh elastik”, një trotuar, përgjatë urës, nërsa janë vendosur edhe sinjalizues të ndriçuar në gardhin e urës, të cilat do të finalizohen me shandanë, me të cilën tërësisht do të përfundohet ky objekt i rëndësishëm infrastrukturor. 

Related posts

Bërns prezanton disa nga temat që do të jenë në rend dite në dialogun strategjik mes Maqedonisë së Veriut dhe SHBA-së

Xh M

Ambasadori bullgar në SHBA: Historia do të jetë kusht për inkuadrimin e RMV-së në BE

Z.H

Mospagesa e faturave të energjisë elektrike la pa rrymë disa shkolla të komunës së Vrapçishtit

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More