Agjencia Zhurnal.mk.

Xhaferi te kryetarët e partive opozitare shqiptare dërgoi listën e kandidatëve për anëtar të KSHZ-së

Shkup, 15 dhjetor – Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi dje te kryetarët e partive opozitare shqiptare  Izet Mexhiti, Afrim Gashi, Bilall Kasami, Arjanit Hoxha dhe Skender Rexhepi Zejd e dërgoi Raportin e Komisionit kuvendor për çështje të zgjedHjeve dhe emërimeve me listë të vërtetuar të kandidatëve për anëtar të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve (KSHZ).

“Po e bashkëngjis Raportin e Komisionit për Zgjedhje dhe Emërime të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Njëkohësisht, ju njoftoj se në përputhje me nenin 29 paragrafi 1 i Kodit Zgjedhor, brenda tri ditëve nga dita e marrjes së këtij njoftimi, jo më vonë se data 18 dhjetor 2023 deri në ora 16:30, është e nevojshme të parashtroni propozim me shkrim për anëtar të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve nga Lista e dorëzuar në bashkëngjitje të Raportit”, thuhet në letrën e Xhaferit.

Komisioni për Zgjedhje dhe Emërime ka përcaktuar listën me pesë kandidatë nga të cilët duhet të zgjidhet anëtari i KSHZ-së, përkatësisht Berat Dauti, i diplomuar në drejtësi, Abdush Demiri, ekonomist, Robert Trajkovski dhe Zulfi Adili.

Pas përcaktimit të kandidatit, ai duhet të votohet në një seancë të Kuvendit.

Pas emërimit të Krenar Llogës për ministër të Drejtësisë një vend në KSHZ mbeti i zbrazët.

Related posts

Kovaçevski konsideron se ligji i ri nuk do të ndihmojë për vazhdimin e afatit të pasaportave

D V

VLEN: Bujar Osmani është i vetmi që ia hapi qiellin Rusisë dhe e solli Sergej Llavrovin në Shkup

D V

Skandaloze/Çfarë e lidh Shaqir Fetahun me ish deputetin e Putinit që Radio Evropa e Lirë e përmend si udhëheqës të rrjetit prorus për ndikim në Ballkan (Foto)

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy