Agjencia Zhurnal.mk.

Xhaferi për TV24: Kam respektuar plotësisht Kushtetutën si aktin më të lartë ligjor

Shkup, 15 Shtator – Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi në emisionin Analiza në Tv24 ka theksuar se nuk e di se kush i ka kërkuar dorëheqje dhe me çfarë mandati nga profesorët e së drejtës kushtetuese. Ai thotë se asnjëri prej tyre nuk u përball me zbatimin e rregulloreve.

 

Një është shqyrtimi dhe të menduarit teorik në lidhje me atë që do të thotë rregullorja, është një hipotezë shkencore dhe një tjetër është zbatimi praktik i bartësit të funksioneve. Unë, si mbajtës i detyrës, interpretoj dhe zbatoj atë që mësova në kohën e zgjedhjes sime. Siç është procedura, unë jam betuar dhe jam zotuar të respektoj kushtetutën dhe ligjet. Nuk është rastësi që në deklaratën e titullarit është një vendosje hierarkike. Unë si kryetar i Kuvendit duhet të kujdesem për Kushtetutën dhe më pas vendimet e tjera ligjore që parashikojnë gjërat. Kushtetuta është akti më i lartë juridik dhe është mbi të gjitha aktet e tjera juridike. Kam respektuar plotësisht kushtetutën si autoriteti më i lartë ligjor. Dikush mendon se kam interpretuar diçka, theksoi Xhaferi.

Related posts

Dehari falënderon mërgimtarët: E vlerësuan punën time, prandaj vijnë për fitoren e radhës

D V

Nuk ka marrëveshje me Qeverinë për paga më të larta, LSM do të organizojë grevë të përgjithshme

Xh M

Sindikatat e Policisë dhe të Armatës me protestë para Qeverisë kërkuan harmonizimin e pagave me atë minimale

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More