Agjencia Zhurnal.mk.

Volkswagen do të prodhojë sivjet të njëjtin numër veturash si në vitin 1958

Shkaku është kriza e çipave, e cila shpesh çon në ndërprerje të prodhimit në fabrikën kryesore gjermane të Volkswagen.

 

Nga këndvështrimi i sotëm, viti 1958 është shumë larg. Ishte një kohë përpara automatizimit të proceseve të prodhimit dhe robotëve, ndërkohë që fuqia blerëse e popullsisë ishte ende në një nivel relativisht të ulët.

Të dhënat në titull përshkruajnë më së miri situatën aktuale me mungesën e patate të skuqura në industrinë e automobilave.

Sipas vlerësimeve të brendshme, i njëjti numër veturash do të largohen nga fabrika kryesore në Wolfsburg këtë vit si në vitin 1958, raporton Die Zeit. Përkatësisht, në tre tremujorët e parë të vitit 2021 janë prodhuar vetëm 300 mijë vetura.

Arsyeja e krizës aktuale është mungesa e çipave, e cila shpesh çon në ndërprerje të prodhimit, jo vetëm në Wolfsburg, por edhe në fabrika të tjera të veturave.

Related posts

Volkswagen Group dyfishon shitjen e veturave elektrike

D V

A mund që MINI John Cooper Works GP3 të jetë edhe më i mirë?

D V

Prezantohet Lamborghini i modifikuar “Huber Era”

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More