Agjencia Zhurnal.mk.

Vit i suksesshëm për MPB-në, rreth 300 kriminelë të arrestuar me fletarrest

Shkup, 31 dhjetor – Policia e Shkupit në 12 muajt e fundit ka arrestuar rreth 300 kriminelë për të cilët paraprakisht është shpallur urdhër arrest. Sipas të dhënave të MPB-së, gjatë vitit 2021 nga ana e njësiteve organizative në kuadër të SPB-së Shkup dhe Ekipit operativ – kërkime, janë ndërmarrë një sërë masash dhe aktivitetesh me ç’rast rregullisht janë mbledhur njohuri për personat të cilët i nënshtrohen veprimtarisë së bastisjes me urdhër të pranuar. nga Gjykata Themelore Penale Shkup, Prokuroria Themelore Publike Shkup, Prokuroria Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit Shkup, Burgu i Idrizovës, burgu i Shutkës e të tjerë.

 

“Subjekt i hetimit ishin personat për të cilët janë shpallur në kërkim kombëtar dhe ndërkombëtar: personat e dënuar me burgim, personat nën hetim me masë të caktuar paraburgimi, personat nën hetim, personat e larguar ose të arratisur nga institucionet e vuajtjes së dënimit, për të cilët janë shpallur në kërkim kombëtar dhe ndërkombëtar” , informojnë nga MPB-ja.

Nga ana e SPB Shkup është përgatitur Plan për aksion operativ, në të cilin është përfshirë ekipi operativ-kontroll i cili ndërmerr një sërë masash operativo-taktike për gjetjen dhe heqjen nga liria të kryerësve të veprave penale më të rënda, për të cilat parashikohen dënime më të larta burgimi. ishin të paarritshëm për disa vite nga organet e rendit, si dhe personat e arratisur nga burgje në territorin e RMV-së dhe personat subjekt i hetimit të INTERPOL-it.

“Nga ana e Ekipit operativ – hetime janë privuar 102 persona për vuajtjen e dënimit të përgjithshëm prej 269 vjet e 6 muaj burg dhe për plotësimin e pjesës së mbetur të dënimit me burg prej 204 vjet e 11 muaj. Njësitet organizative në kuadër të SPB Shkup kanë ndërmarrë masa operativo-taktike për gjetjen dhe privimin nga liria të personave, duke u hequr 195 persona me vuajtje të dënimit në total prej 210 vjet e 9 muaj burg dhe plotësimin e pjesës së mbetur të dënimit me burgim për 22 vite, 11 muaj e 27 ditë”, kumtuan nga MPB-ja.

Gjatë vitit 2021 janë mbledhur rregullisht informacione për persona të cilët janë objekt i kërkimit dhe ndodhen jashtë territorit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Brendshme Interpol dhe Ministrinë e Brendshme janë ekstraduar 32 persona për të cilët është shpallur urdhër arrest ndërkombëtar.

Related posts

Si e bleu Rashkovski veturën 50,000 euro për vetëm 5,000 euro? KSHPK kërkon sqarim

Z H

Fillon modernizimi i infrastrukturës nëntokësore në rrugën “Strumiçka” në Çair

Z H

Në ditën e parë janë regjistruar mbi 94 mijë persona

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More