Agjencia Zhurnal.mk.

Veturat elektrike VW ngarkohen më shpejt falë përditësimeve të softuerit

Përditësimi i ri sjell gjithashtu përmirësime për navigimin, kontrollin zanor dhe ndihmën e shoferit.

 

Volkswagen aktualisht po përgatit një përditësim të softuerit për automjetet e tij plotësisht elektrike ID, gjë që do të reduktojë kohën e karikimit të tyre.

Qëllimi është të rritet kapaciteti i karikimit të baterisë më të fuqishme 77 kWh nga 125 kW në 135 kW. Kështu shkruan në LinkedIn shefi i VW, Herbert Diess.

Fuqia më e madhe prej 8 për qind është e dukshme

Në rastin më të mirë, tani duhen 29 minuta në vend të 38 për t’u ngarkuar nga 5 në 80 për qind.

Arsyeja për këtë është kurba e rregulluar e karikimit. Sa më i ulët të jetë niveli i baterisë, aq më i lartë është kapaciteti i karikimit.

Dhe performanca zvogëlohet me rritjen e kohës së karikimit.

Karikimi i fundit 20 për qind deri në karikimin e plotë mund të zgjasë aq sa koha e karikimit është midis 5 dhe 80 për qind.

Me përditësimin, fuqia e karikimit do të mbahet për një periudhë më të gjatë kohore.

Përditësimi ID Software për versionin 3.0 duhet të vijë në pranverë. Ai gjithashtu duhet të përmirësojë sistemin e ndihmës së shoferit, duke përfshirë ndryshimin gjysmë automatik të korsisë, planifikimin e rrugës në kombinim me karikimin e shpejtë të optimizuar dhe kontrollin e përmirësuar të zërit.

Related posts

Kjo është Audi më e shpejtë në botë

D V

Del në shitje BMW-ja në të cilën u vra Tupac, me çmim 1.7 milion dollarë

D V

Drejtori ekzekutiv i Volkswagenit, Diess: Është e pamundur të përshpejtohet kalimi në automjete elektrike

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More