Agjencia Zhurnal.mk.

Vendi i vetëm në botë pa mushkonja

Kruarje dhe bezdi. Këto janë disa nga pasojat e të jetuarit me mushkonja, të cilat janë gjithmonë të pranishme në Shqipëri, sidomos gjatë verës.

 

Por, ekziston një vend në botë që nuk e ka këtë problem dhe ky vend është Islanda. Arsyeja kryesore për mungesën e mushkonjave në territorin e këtij shteti është klima islandeze. Gjatë dimrit, temperatura mesatare është zakonisht 1-2 gradë Celcius, ndërsa në verë rritet në rreth 12 gradë Celcius. Megjithatë, nuk është e vetmja arsye.

Arsyet e tjera pse mushkonjat nuk mund të ambientohen në Islandë lidhen me fazën riprodhuese dhe me ujin. Riprodhimi i këtyre insekteve ndodh gjithmonë në mjedise me lagështi, ku uji duhet të jetë i ndenjur dhe ku ka zona me hije dhe bimësi.

Related posts

Tri shprehitë që i praktikojnë njerëzit e lumtur

Lea Muslija

Çiftet e horoskopit që kanë gjasa të kenë fëmijë të bukur

Lea Muslija

Detyra e matematikës duket aq e thjeshtë: Të gjithë thonë që kanë të drejtë, mirëpo askush nuk ka arritur deri te zgjidhja

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More