Agjencia Zhurnal.mk.

Vasalo: Nëse opozita dëshiron ta shohë vendin në BE, duhet të marë përgjegjësitë e saja

Shkup, 4 tetor – Zëvendësambasadori i Delegacionit të BE-së në vend, Xhulian Vasalo, në konferencën e sotme për shtyp tha se nuk do të spekulojë me data për atë se kur vendi do të bëhet pjesë e BE-së dhe kjo sipas tij, do të varet nga shkalla e reformave, gatishmëria e kapaciteteve, por thotë se viti 2030 mund të jetë realitet që Maqedonia e Veriut të bëhet pjesë e Unionit, nëse ka vullnet politik në vend.

 

Sa i përket ndryshimeve kushtetuese, ai tha se opozita do të duhet të marrë përgjegjësinë në një moment, nëse do që vendi të vazhdojë rrugën e tij.

Ai tha se ndryshimi i Kushtetutës është vendim sovran i këtij vendi dhe se Maqedonia e Veriut ka marrë përsipër obligim ndaj Bullgarisë që të përfshijë bullgarët së bashku me komunitetet e tjera në Kushtetutë.

Vasalo vlerëson se vendi tashmë ka një histori të mirë për t’u kujdesur për komunitetet e tjera dhe sipas tij, efekti juridik i ndryshimit të Kushtetutës do të jetë i kufizuar, sepse, siç tha ai, tashmë vendi po bën një punë të mirë në këtë fushë. .

Ai tha se Delegacioni i BE-së dhe ai është në kontakt të vazhdueshëm me opozitën.

Vasalo theksoi se partia kryesore opozitare vazhdon të mbështesë drejtimin e këtij vendi dhe në një moment i takon të marrin përgjegjësinë për qëndrimet dhe veprimet e tyre nëse duan ta shohin vendin të vazhdojë në rrugën e tij.

Vasalo sot në konferencë për shtyp e prezantoi procesin e shqyrtimit për përputhjen e vendit me legjislacionin e BE-së.

Related posts

Akademia për gjykatës dhe prokurorë publikë e shënon 15 vjetorin e ekzistimit

Z.H

Pendarovski do të ketë fjalim në takimin afarist të biznesmenëve maqedonas dhe kroatë

Z.H

CIVIL do të prezentojë analizë të Zgjedhjeve lokale 2021

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More