Agjencia Zhurnal.mk.

Ulja e emetimit të karbonit synon të nxitë tranzicionin e sektorit të ndërtimit

Përpjekjet e Kinës për të ulur emetimet e karbonit do të çojnë në përmirësimin e sektorit të saj të ndërtimit, duke përfituar nga kompanitë kryesore në industrinë e materialeve të ndërtimit dhe të ndërtimit, thuhet në një raport, cituar nga “Xinhua”.

 

Dekarbonizimi mund të çojë në një rritje të përkohshme të investimeve dhe kostove, por kampionët e korporatave mund të përfitojnë në planin afatgjatë nga përmirësimi i efikasitetit operacional, zbutja e rrezikut rregullator dhe kostot e ulëta të kapitalit, thuhet në një raport të “Fitch Ratings”.

Në të kundërt, profilet e kreditit të ndërmarrjeve më të vogla që performojnë dobët në frontin e mjedisit mund të përkeqësohen për shkak të ndërhyrjes së mundshme rregullatore dhe kostove më të larta operacionale dhe të financimit, tha raporti.

Sektori i materialeve të ndërtimit dhe ndërtimit të Kinës gjenerojnë mbi gjysmën e emisioneve të karbonit në vend, vuri në dukje raporti, duke shtuar se masat e përfshira në tregun kombëtar të karbonit këtë vit do të sigurojnë stimuj ekonomikë për kompanitë që të ulin në mënyrë proaktive emisionet.

Kina është zotuar të arrijë kulmin e emetimeve të dioksidit të karbonit deri në vitin 2030 dhe të arrijë neutralitetin e karbonit deri në 2060 dhe të vendosë objektiva të rinj në planin e saj të zhvillimit për pesë vitet e ardhshme për të përmirësuar strukturën industriale dhe për të maksimizuar përdorimin e energjisë së pastër.

Related posts

Luftoi edhe në Vietnam, 73-vjeçari amerikan i bashkohet ukrainasve

Xh M

Departamenti i Mbrojtjes njofton se SHBA po trajnon forcat ukrainase në Gjermani

Xh M

Shkon në 46 numri i të vdekurve shkaku i përmbytjeve në SHBA

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More