Agjencia Zhurnal.mk.

Ulet numri i punëtorëve në industri

Shkup, 2 korrik – Numri i punëtorëve në industri në maj të vitit 2020 në krahasim me muajin maj të vitit 2020, është ulur për 1.3 për qind, ndërsa në pesë muajt e parë të këtij viti për 2.7 për qind.

Sipas të dhënave të Entit shtetëror të Statistikave, numri i të punësuarve në sektorin e Minierave dhe guroreve në maj të vitit 2021, krahasuar me majin e vitit 2020, është ulur për 7.5%, në sektorin e prodhimtarisë është ulur për 0.8%, ndërsa në sektorin e furnizimit me energji elektrike gazi, avulli dhe kondicionimi i ajrit janë ulur për 3.1%.

Sipas grupeve kryesore të industrisë, numri i punëtorëve në industri në maj të vitit 2021, krahasuar me majin e vitit 2020, shënon rënie në Energji për 4.3%, Produkte intermediare përveç energjisë për 1.8% dhe Produkte jo të qëndrueshme për konsum të gjerë për 4.6%, ndërsa shënohet rritje tek Produktet kapitale për 6.2% dhe Produkte të qëndrueshëm për konsum të gjerë për 6.4%.

Related posts

Bien çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

D V

Oda Ekonomike pret që Ligji për Tatim Solidar të tërhiqet

D V

Tregu i pasurive të paluajtshme me ofertë të madhe dhe kërkesë solide

D V
OFERTË SPECIALE // Domain + Hosting + Uebfaqe për vetëm 400 Euro në vit!
Ofertë Speciale:
Domain + Hosting + Uebfaqe = 400euro!