Agjencia Zhurnal.mk.

U mbajt debat publik për projekt ligjin për shitjen e tokës bujqësore në pronësi të shtetit

Shkup, 22 korrik – Me qëllim të transparencës së plotë, sot u zhvillua debat publik për përmbajtjen e Projekt-ligjit për Shitjen e Tokës Bujqësore në Pronësi të Shtetit. Në debatin publik morën pjesë përfaqësues nga të gjithë partnerët ekonomikë të Ministrisë së Bujqësisë (shoqatat e fermerëve, dhomat e tregtisë, nën-sektorët, grupet shkencore), si dhe të gjitha organizatat e tjera joqeveritare, të cilat kanë shprehur pikëpamje të caktuara lidhur me Ligjin në periudhën e kaluar.

 

Ky debat i sotëm është konfirmim se proceset gjithëpërfshirëse në hartimin e Ligjit nuk kanë qenë thjesht vetëm fjalë boshe, por realitet që ne me të vërtetë e kemi zbatuar. Kështu, Projektligji, i cili sot është objekt diskutimi dhe debati publik, përfshin të gjitha propozimet konstruktive të publikut dhe ndryshon nga teksti origjinal që ishte në dispozicion të publikut.

Debati i sotëm publik ishte i orientuar në atë drejtim, për të dëgjuar propozime të argumentuara mirë nga të gjithë që janë të përfshirë, qofshin ata prodhues të drejtpërdrejtë, tregtarë apo punëtorë shkencorë.

“Nëse propozimet e tyre kanë për qëllim përmirësimin e tekstit të ligjit, ne do t’i shqyrtojmë me kujdesin e duhur dhe sigurisht që propozimet konstruktive do të pranohen nga ana jonë”, shprehet ministri Hoxha.

Me qëllim të transparencës së plotë, sot u zhvillua debat publik për përmbajtjen e Projekt-ligjit për Shitjen e Tokës…

Posted by Arjanit Hoxha on Thursday, July 22, 2021

Related posts

Radev zgjedhet president i Bullgarisë – Zaev zhvillon bisedë telefonike me të

Redaksia

ATK paralajmëron ata që fitojnë nga kriptovalutat: Duhet të deklarojnë të ardhurat dhe të paguajnë tatimet

D V

Ambasada e SHBA-së në Shkup: Zgjedhjet e lira e të ndershme, thelbësore për demokraci të fortë

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More