Agjencia Zhurnal.mk.

Tupançevski: Slovenia do na ndihmojë në rrugën europiane

Lubljanë, 21 Shtator – Ministri i Drejtësisë Nikolla Tupançeski sot në Lubjanë ka takuar ministren e Drejtësisë së Sllovenisë, Dominika Schwartz Pipan.

 

Në takim, siç njoftoi Ministria e Drejtësisë, u diskutua fillimi i shqyrtimit, procesi i negociatave, reformat që duhen zbatuar, kapitulli 23, i cili i referohet drejtësisë dhe të drejtave themelore.

Sllovenia, si shtet anëtar i BE-së, me përvojën dhe praktikën e saj, mund të ndihmojë dukshëm për integrim më të shpejtë në Union, thuhet në njoftim.

Në një konferencë të përbashkët për media, ministri Tupançeski tha se Sllovenia është shembull i mirë për t’u ndjekur në drejtim të përmbushjes së detyrave specifike në gjyqësor për anëtarësimin e vendit tonë në Bashkimin Europian.

– Kapitulli 23 është një nga kapitujt më të gjerë dhe më kompleks dhe shpejtësia dhe kohëzgjatja e negociatave në këtë fushë ndikojnë drejtpërdrejt në ecurinë e procesit të negociatave. Me ministrin Pipan kemi shkëmbyer mendime dhe përvoja në lidhje me përzgjedhjen dhe emërimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve publikë. Ne arritëm në disa përfundime të përbashkëta që do të nënkuptonin se ekziston një mundësi shtesë për të përmirësuar situatën në Slloveni si dhe në Republikën e Maqedonisë së Veriut, ku realisht na pret një proces, një sfidë që nënkupton një hap përpara në themelim. të standardeve të reja që do të thotë afrim me BE-në, tha Tupançeski.

Related posts

LSDM: Mickoski mbahet mend si drejtor i dështuar në EMV, nuk ka njohuri për energjinë elektrike

Redaksia

Mot me diell me temperatura të ulëta të mëngjesit

Z.H

Remenski: Më mirë do të ishte Zaev të qëndrojë neutral në përzgjedhjen e kryetarit

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More