Agjencia Zhurnal.mk.

Trençevska realizoi takim me Unionin nacional të personave të verbër

Shkup, 14 shtator – Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot në Qeveri ka realizuar takim me përfaqësuesit e Unionit nacional të personave të verbër, të cilët sot protestuan duke kërkuar rritjen e kompensimit për invaliditet dhe ndihma.

 

Siç informojnë nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, takimi është mbajtur me qëllim të gjetjes së zgjidhjes më të përshtatshme për kërkesat e personave të verbër.

Përfaqësuesit e Unionit nacional të personave të verbër kërkojnë rritje të shtesës për pengesë së aftësisë së kufizuar dhe ajo të jetë 40 për qind e pagës mesatare në vend, 30 për qind e pagës mesatare për të drejtën e kujdesit dhe pajisjeve si zgjidhje sistematike.

Ministrja Trençevska iu referua politikave dhe masave të krijuara dhe zbatuara nga Qeveria, siç është rritja e ndihmës minimale të garantuar, zvogëlimi i moshës për ndihmë personale nga 18 në 6 vjet, ndryshimet në Ligjin për mbrojtjen e fëmijëve me të cilin masa e shtesës speciale duhet të rritet për 15 për qind dhe ndryshimet në Ligjin për mbrojtjen sociale, me të cilin ulet kufiri i moshës së prindërve që kujdeseshin për fëmijën me aftësi të kufizuara në shtëpinë e tyre deri në moshën 26 vjeç, si dhe e drejta për asistencë personale për personat me aftësi të kufizuara të kombinuara. Këto ndryshime, siç bëhet me dije, janë në procedurë kuvendore.

Related posts

Bekteshi dhe Kovaçevski nesër për vizitë zyrtare në Prishtinë

Redaksia

England players to donate millions in Euros prize money to NHS heroes

Lea Muslija

Më së shumti borë dhe më ftohtë në Kodër të Diellit

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More