Agjencia Zhurnal.mk.

Trashëgimia jomateriale në tryezë

Bobo është bukë e zier me avull. Në provincën Shandong të Kinës Lindore, “huabobo” është një trashëgimi kulturore jomateriale dhe ka histori prej mbi 300 vjetësh.

 

Ajo përgatitet me miell dhe mund të bëhet në formën e njerëzve, kafshëve dhe bimëve. Për Festën e Pranverës, bobo e zier me avull ka kuptimin e jetës së ngrohtë dhe të ngjitjes lart e më lart.

Related posts

Fillojnë bisedimet Greqi-Britani për rikthimin e skulpturave te Partenonit

Xh M

Në gjysmën e parë të vitit 2022 janë shitur 4,2 milion automjete me energji të reja

Z.H

Sot fillon Samiti dyditor për demokraci në organizim të presidentit Bajden

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More