Agjencia Zhurnal.mk.

T’i flasim fëmijës si bebe, apo me zë të plotë?

Tingujt dhe fjalët e para të fëmijës janë melodia më e bukur për prindin. Po ashtu dhe zëri juaj, i nënës, babit, vëllait apo motrës së tij, është melodia më e bukur për fëmijën tuaj.

 

Gjatë rritjes, fëmija juaj fillon të përdor fjalët e tij të para dhe është e kuptueshme, dëshira juaj e madhe  për t’i folur fëmijës me fjalë ‘bebe’, të cilat janë mjaft të lezetshme dhe i japin një formë tjetër lezetuese bisedës suaj me fëmijën, shkruan Revista Psikologjia.

E drejtë, tundimi është i madh dhe ndonjëherë i pashmangshëm. Por, fëmija mëson nëpërmjet jush, duke ju dëgjuar dhe imituar ju. Është e rëndësishme që fëmija juaj të dëgjojë formën dhe mënyrën e duhur të artikulimit të fjalës. Në fund të fundit ju po i modeloni se si ai/ajo do të flasë kur të rritet, se si fjala do të tingëllojë kur ta thotë sërish (mos korrigjoni, *MODELONI* ).

Zëvendësojeni të folurën bebe me fjalë të mirë artikuluara dhe me zë melodioz për të tërhequr vëmendjen e fëmijës suaj.

Është instinkt i natyrshëm i yni që kur flasim me fëmijët, zëri ynë të bëhet më i butë, më i ëmbël e melodioz.

Mos e ndryshoni këtë zë, modelojini fjalë të artikuluara saktë dhe kështu do ti jepni fëmijës suaj stimujt e nevojshëm gjatë rrugëtimit të tij drejt zhvillimit të të folurit dhe komunikimit. 

Related posts

Fotot e dasmës; Mbesa e Dianës martohet me milionerin 62-vjeçar

D V

Cilat janë rregullat për përdorimin e armëve gjatë xhirimit të filmave?

D V

E pazakontë, babai i Meghan Markle do të hedhë në gjyq të bijën dhe princ Harryn për këtë arsye

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More