Agjencia Zhurnal.mk.

Thirrje për komunat për grante për projekte sociale

Shkup, 1 korrik – Ministria e Punës dhe Politikës Sociale dhe Projekti për përmirësimin e shërbimeve sociale të Bankës Botërore sot para kryetarëve të shumë komunave e promovuan Thirrje të dytë publike për shërbime sociale në nivel lokal, përmes të cilit është planifikuar dhjetë komuna të marrin mundësi për grante për projekte për kategori të cenueshme sociale.

 

Duke filluar prej sot komunat do të mund të shprehin interes për pjesëmarrje në thirrjen e dytë publie për ndarjen e granteve për zhvillimin e shërbimeve sociale në nivel lokal. Pas përfundimit të këtij procesi, do të hapet thirrje publike për ndarjen e granteve për komunat me qëllim të shërbimeve sociale në nivel lokal. Komunat të cilat do të shprehin interes për pjesëmarrje do të marrin ndihmë falas të ekspertëve për përgatitjen e propozimeve projektuese.

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska theksoi se me zhvillimin e shërbimeve të reja sociale në dispozicion në përputhje me nevojat e qytetarëve në nivel lokal, fitohen përfitime të dyfishta dhe u bëri thirrje komunave, së bashku me ofruesit e mundshëm të shërbimeve, të aplikojnë. ndaj kësaj thirrjeje.

Nga ana e organizatorëve të thirrjes publike prezantuan rezultatet e thirrjes së parë për grante për zhvillimin e shërbimeve sociale në nivel lokal, në të cilën 22 projekte në 27 komuna morën mbështetje financiare përmes këtij projekti. Pjesa më e madhe e tyre, ose 16, ishin për asistencë në kujdesin e të moshuarve në shtëpi, tre ishin qendra ditore për fëmijët me aftësi të kufizuara dhe nga një projekt ishte menduar për asistencën e të moshuarve në një qendër ditore dhe rehabilitimi. dhe rigjenerimin e personave me aftësi të kufizuara në mjedisin lokal me shërbime këshillimi. Nëpërmjet këtyre shërbimeve janë mbuluar më shumë se 522 përdorues, ndërsa përfitim shtesë është se personat që janë punësuar për realizimin e këtyre projekteve janë nga kategoritë e rrezikuara sociale, të cilët më parë kanë kryer trajnime profesionale.

Related posts

Optimizëm në botë, a do të jetë Omikron varianti i fundit i virusit COVID?

I Z

MASH e rikonstruktoi shkollën fillore ” Dituria” në Likovë

Xh M

Donacion prej dy aparateve për testim joinvaziv të bilirubinës tek foshnjet për SGJO “Nëna Terezë” – Çair

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More