Agjencia Zhurnal.mk.

Teuta Arifi në kuadër të “Prespa Forum Dialogue”, takon Clarisse Pasztory

Ohër, 1 korrik – Në margjinat e konferencës ndërkombëtare “Prespa Forum Dialogue 2021” që mbahet në Resnjë, Ohër dhe Oteshevë pikërisht në shënimin e 20 vjetorit nga nënshkrimi i Marrëveshjes Kornizë të Ohrit, kryetarja e Komunës së Tetovës Teuta Arifi është takuar me znj. Clarisse Pasztory, që njihet si një nga përfaqësuesit e specializuar të BE, që në vitin 2001 ndihmuan dhe shtynë përpara proçesin e nënshkrimit të marrëveshjes kornizë të Ohrit, marrëveshje kjo që i dha fund konfliktit të armatosur në Maqedoni, por edhe hapi një kaptinë të re për të drejtat e shqiptarëve në vend, si dhe i mundësoi Maqedonisë një perspektive të qëndrueshme në rrugën e integrimit drejt NATO dhe BE.

 

Clarrise Pasztory aktualisht ushtron rolin e Zevendës shefit të misionit të OSCE në Tiranë.

Related posts

Analizë/ Cirku mbaroi, nuk ka shumicë të re por as qeveri stabile, çfarë e pret Maqedoninë?

N E

Teuta Arifi: Të jetë dita e sotme festë e demokracisë dhe vullnetit të lirë të qytetatëve!

D V

Dimovski: Pse po diskutohet për propozimin portugez, kur Bullgaria tashmë e ka refuzuar atë?

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More