Agjencia Zhurnal.mk.

Tesla Model 3 është përsëri e sigurt përkundër mungesës së sensorëve të radarit

Tesla Model 3 tani është klasifikuar përsëri e sigurt nga “Consumer Reports” pavarësisht mungesës së sensorëve të radarit.

 

Në maj, Tesla dorëzoi Modelin e saj 3 pa sensorë radari.

Kjo rezultoi në disa kufizime në funksionet e rëndësishme të sigurisë të tilla si sistemi i paralajmërimit të përplasjes përpara (FCW) dhe frenimi automatik i emergjencës (AEB).

Këto funksione thjesht nuk ishin të disponueshme në modelet e reja, transmeton Telegrafi.

Tesla e kishte shndërruar sistemin e saj në vizion kompjuterik, që do të thotë se rrjetet nervore përdorin kamera për të mësuar se çfarë duhet të bëjë sistemi dhe çfarë jo.

Instituti i Sigurimeve për Autostrada në SHBA (IIHS) tani ka shqyrtuar zyrtarisht sistemin e ri Tesla dhe është klasifikuar si e sigurt.

Kjo është arsyeja pse “Raportet e Konsumatorit” përsëri e kanë përfshirë Modelin 3 si “të sigurt” në listën e tij kryesore + listën e automjeteve.

Related posts

Honda Civic u nda në gjysmë në një aksident në Denver – mrekullisht askush nuk e pësoi me fatalitet

D V

Michelin testoi gomat “pa ajër”

D V

Shitën të gjitha Hennessey Venom F5 – një veturë kushtonte 2.1 milionë dollarë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More