Agjencia Zhurnal.mk.

Tavë me suxhuk dhe vezë

Një ide për të sjellë në tryezë recetën shumë të shijshme

Përbërësit:

▪ 500 gram suxhuk, të prerë imët
▪ 1 qepë e grirë
▪ 1 spec i gjelbër
▪ 2 kërpudha të copëtuara
▪ 12 vezë
▪ 1 filxhan qumësht të bajameve
▪ 1 lugë kripë
▪ ½ lugë piper
▪ ¼ trumzë
▪ ¼ lugë rozmarinë
▪ Domate ose salcë domatesh për shërbim

Përgatitja:

Ngrohet paraprakisht furra në 170 ⁰C dhe vendoset suxhuku në një tigan deri sa të fërgohet.

Shtoni qepën, piperin, kërpudhat – i fërgoni disa minuta deri sa të zbuten dhe pastaj largoni yndyrën e mbetur.

Kombinoni vezët, qumështin e bajameve, kripën, piperin, trumzën dhe rozmarinën. Shtoni perimet dhe përzierjen e mishit.

Tundini të gjitha së bashku.

Përbërësit vendosen në furrë për pjekje (30 min) dhe në fund shërbehen me domate ose salcë domatesh.

Ju bëftë mirë.

Related posts

Buka e cila nuk ngjishet: Bymehet dyfish, do të kini sukses me siguri!

D V

Doni picë të mrekullueshme? Kjo është receta origjinale italiane!

D V

Katër ide se si të përgatisni smoothie me banane

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy