Agjencia Zhurnal.mk.

Taravari propozon dy muaj pushim dimërorë ose mësim online

Gostivar, 20 Shtator – Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari, në seancën e sotme të Këshillit zhvillimor të rajonit planor të Pollogut, ka sugjeruar që nxënësit ose të ndjekin mësimet online këtë dimër ose të zgjatet pushimi dimëror për dy muaj, në mënyrë që të mos ketë shpenzime të larta për ngrohje.

 

Disa kryetarë të tjerë e mbështetën propozimin e Taravarit. “Duke qenë se faturat e energjisë elektrike janë më të larta se vitin e kaluar, vendosëm që si ide të propozojmë që pushimi dimëror për fëmijët të zgjasë dy muaj, në dhjetor dhe janar ose në janar dhe shkurt, në mënyrë që fëmijët të kenë një pushim më të shkurtër gjatë. Viti i verës dhe ai shkollor zgjat deri më 30 qershor, ndërsa viti i ri shkollor fillon më 15 gusht. Ose mundësisht në tre muajt e dimrit, dhjetor, janar dhe shkurt, mësimi do të jetë online. Jemi pak a shumë të digjitalizuar, kemi eksperienca të mira gjatë pandemisë dhe pse kjo të mos zbatohet sërish në drejtim të kursimit të energjisë elektrike. Për këtë do të kemi nevojë për përkrahje nga Ministria e Arsimit dhe BNJVL-ja, po na përkrahin edhe kryetarët tjerë”, tha Taravari.

Në seancën e Këshillit të Rajonit Planifik të Pollogut u debatua për mundësinë e një projekti të ri për menaxhimin e mbeturinave, si dhe bashkëpunimi rajonal për trajtimin e qenve endacak.

Related posts

Kovaçevski: Ballkani i Hapur është nismë e shkëlqyer, por nuk është zëvendësim për BE

Xh M

Rritet interesi për dozën e tretë por jo edhe për dozën e parë, qytetarët ende kanë frikë

Z.H

Dorëzohen shtatë nisma të reja në Gjykatën Kushtetuese

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More