Agjencia Zhurnal.mk.

Takim Pendarovski-Shmid: Jemi të gatshëm të japim një kontribut aktiv në promovimin e vlerave të OSBE-së

Shkup, 22 tetor – Përgatitjet për presidencën e Maqedonisë së Veriut me OSBE-në në vitin 2023, si dhe për bashkëpunimin e përgjithshëm me Organizatën, ishin temë e bisedës mes presidentit Stevo Pendarovski dhe sekretares së përgjithshme të OSBE-së, Helga Maria Shmid.

 

Presidenti Pendarovski, siç kumtoi kabineti i tij, në takim theksoi se vendi ynë e vlerëson lart bashkëpunimin dhe dialogun afatgjatë me OSBE-në dhe theksoi kontributin e konsiderueshëm të Misionit të Organizatës në Shkup në mbështetjen e proceseve reformuese dhe në progresin e përgjithshëm të vendit dhe përmbushjen e aspiratave të saj evropiane.

Republika e Maqedonisë së Veriut, siç theksoi Pendarovski, është ekspertizë e rëndësishme e OSBE-së për reformën në drejtësi, luftën kundër korrupsionit, qeverisjen e mirë, si dhe reformat zgjedhore në përputhje me rekomandimet dhe standardet evropiane.

Presidenti Pendarovski, siç theksohet në kumtesë, u falënderua për angazhimin e vazhdueshëm të misionit të OSBE / ODIHR për zgjedhjet lokale 2021 dhe shprehu besimin se gjetjet dhe përfundimet e misionit do të shërbejnë për avancim të mëtejshëm të procesit zgjedhor.

Në takim, presidenti Pendarovski dhe sekretarja e përgjithshme Shmid shkëmbyen mendime për përgatitjet për kryesimin e vendit me OSBE-në në vitin 2023.

Në atë kontekst, Presidenti Pendarovski e theksoi gatishmërinë e Maqedonisë së Veriut për të dhënë një kontribut aktiv në promovimin e vlerave dhe angazhimeve të OSBE -së dhe shprehu shpresën se presidenca do të kontribuojë në promovimin e dukshëm të vendit tonë si një aktor aktiv në një nivel shumëpalësh.

Related posts

Dimitrov-Matuela: Maqedonia e Veriut është e gatshme për fillim të negociatave inkuadruese me BE-në

D V

Takim i ministrit Spasovski me përfaqësuesen e UNHCR-së, Sandri

D V

Carovska: Nuk ka alternativë më të mirë se edukimi në klasë

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More