Agjencia Zhurnal.mk.

Tablet kompjuterë për gjeneratën e re “20-20-20” të nxënësve të EVN në Gostivar

Gostivar, 16 shkurt – EVN Maqedoni ndau 23 tablet kompjuterë për gjeneratën e re të nxënësve në kuadër të projektit për arsimim dual “20-20-20” pranë OSTU “Gostivar”. Me këtë, plani për mësimin digjital të këtyre klasave vazhdon të realizohet, si pjesë e strategjisë afatgjate të projektit. Qëllimi i të njejtit është të edukohen nxënës të cilët do të jenë të gatshëm të bëhen pjesë e tregut të punës.

Në pranim-dorëzimin e tablet kompjuterëve ishin të pranishëm përfaqësues të EVN Maqedoni si dhe përfaqësues të OSTU “Gostivar”. Udhëheqësi i Qendrës Energo të Konsumatorëve të EVN në Gostivar, z. Aleksandar Trlin e vlerësoi bashkëpunimin ndërmjet kompanive dhe shkollave si një element shumë i fuqishëm, efikas dhe kyç në përgatitjen e nxënësve për sfidat reale të punës me të cilat do të ballafaqohen në të ardhmen e afërt. “EVN Maqedoni veçmë disa vite përmes këtij projekti kontribuon në krijimin e kuadrove profesionale për tregun e punës në vend. Bashkëpunimi i shkëlqyer me shkollat dhe nxënësit na motivon që të vazhdojmë tutje dhe prandaj për çdo vit hapim paralele të reja.” tha z.Trlin.

Drejtori i shkollës z. Besir Saliu falënderoi për kontributin e EVN Maqedoni dhe rëndësinë e projektit për shkollën dhe qytetin në përgjithësi. “Interesimi i nxënësve për t’u regjistruar në këto paralele po rritet çdo vit”, tha z. Saliu.

Projekti për arsimim të dyfishtë “20-20-20” ka filluar në vitin 2017 në SETU “Mihajllo Pupin” në Shkup, kurse klasa e parë në OSTU “Gostivar” u hap në vitin 2019.

Nxënësit që janë pjesë e projektit, mësimin e ndjekin në kabinetet e veçanta të EVN-së në hapësirat e shkollave. Në këto kabinete ata kanë në dispozicion pajisje dhe materiale të cilat i shfrytëzojnë punëtorët e EVN-së në kryerjen e aktiviteteve të punës së përditshme. Përveç kësaj, nxënësit mentorohen nga elektricistë profesionistë dhe elektro inxhinierë nga kompania. Nxënësit e shkollave të mesme që tregojnë suksesin më të mirë dhe fitojnë njohuri, marrin ofertë për punësim në EVN varësisht nevojave të kompanisë. Deri më tani janë punësuar 22 ish-nxënës.

Related posts

Ibrahimi: Bashkëpunimi opozitar është nevojë e shqiptarëve

Redaksia

Bullizmi në shkolla, fenomen shqetësues

Xh M

Osmani në Bratisllavë takon të dërguarin e Francës për Ukrainën, Ejbron dhe opozitaren bjelloruse, Tihanovskaja

Xh M