Agjencia Zhurnal.mk.

Stojkov: Bullgaria është në presion të madh

Shkup, 21 janar – Kryetari i partisë “OMO Ilinden-Pirin”, Stojko Stojkov vlerëson se zgjidhja me Bullgarinë është në presion të madh ndaj fqinjit tonë lindor.

“Bullgaria është nën një presion të madh dhe do të jetë më i madh, sepse ndryshe nga Greqia, e cila e bllokoi Maqedoninë në një kohë kur ishte e përshtatshme që një pjesë e Evropës të mos përhapej, e një pjese tjetër nuk i interesonte. Tani është koha kur Evropa dhe Shtetet e Bashkuara janë shumë të interesuara që Maqedonia të anëtarësohet”, tha Stojkov në emisionin “Trilling”.

Stojkov është kategorik se bllokada bullgare nuk do të zgjasë shumë, por autoritetet e Maqedonisë duhet të tregojnë këmbëngulje.

Sipas tij, problemi në dialog vjen nga Sofja dhe është injoruar nga pala e Maqedonisë së Veriut.

Related posts

Mbyllen me rezultate befasuese pjesët e para në tri ndeshjet e Ligës së Parë

Redaksia

Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria në pritje të një sinjali pozitiv nga Bullgaria

I.A

Cilët ish ministra do të shfrytëzojnë apanazhin që u takon nga shteti?

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More