Agjencia Zhurnal.mk.

Spasovski: Janë asgjësuar rreth dhjetë tonë lloje të ndryshme të drogave narkotike

Shkup, 12 shtator – Në “Makstil” sot janë asgjësuar rreth dhjetë tonë lloje të ndryshme të drogave narkotike të konfiskuar deri në gusht të vitit 2022, në bazë të vendimeve gjyqësore të sjella pas përfundimit të procedurave penale, si dhe në bazë të vendimeve gjyqësore për shkatërrimin e tyre, deklaroi ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski.

“Bëhet fjalë për asgjësimin e më shumë se 8.2 tonëve marijuanë, më pas rreth 100 kilogramë heroinë, hashash dhe kokainë, mbi një mijë bimë, fara kanabisi, si dhe 1.2 milionë copë substanca psikotrope, që përfaqëson sasinë më të madhe të asgjësuar. e drogës së kapur ndonjëherë në tregun e zi, sipas vlerësimeve, do të arrinte një vlerë totale prej 26 milionë euro”, tha ai.

Asgjësimi i drogës, siç tha, është realizuar në bashkëpunim me MPB-në, Komisionin shtetëror për asgjësimin e drogave narkotike, substancave psikotrope dhe prekursorëve, Agjencinë për menaxhim me pronën e konfiskuar, Prokurorinë Publike dhe gjyqësinë.

“Kjo sasia më e madhe deri më tani e asgjësimit të drogës është rezultat i veprimeve të shumta operative dhe aktiviteteve të vazhdueshme të cilat si MPB i zbatojmë në vitet e fundit me qëllim të parandalimit të tregtisë së paligjshme të drogës dhe prekursorëve dhe në drejtim të kësaj flet edhe fakti se vetëm në muajin janar – korrik 2022, si rezultat i këtyre aktiviteteve është sekuestruar drogë në vlerë prej 205.5 milionë euro, e cila do të jetë e radhës që do të asgjësohet pas përfundimit të procedurave ligjore, gjatë të cilat nëntë grupe të organizuara kriminale u shtypën dhe shtatë transporte ndërkombëtare të drogës u parandaluan”, tha ministri .

Ai shtoi se MPB-ja, gjegjësisht të gjitha njësitë organizative përgjegjëse për shtypjen e tregtisë së paligjshme të drogës, vazhdojnë siç tha ai, “realizimin e këtij prioriteti ynë kryesor në mënyrë të shpejtë, të koordinuar dhe efikase për të shtypur këtë të rrezikshme. dukuri devijuese që nuk ka vend në shoqërinë që po ndërtojmë bashkë me qytetarët tanë”.

Related posts

Osmani në Bratisllavë takon të dërguarin e Francës për Ukrainën, Ejbron dhe opozitaren bjelloruse, Tihanovskaja

Xh M

Nesër do të lirohet Feta Alimi

Xh M

Në UT u shënua dita botërore e Nutricionit

Xh M