Agjencia Zhurnal.mk.

Sllaveski: Transporti publik falas mund të realizohet për kohë të afërt

Shkup, 17 nëntor – Kryetari i Këshillit të Qytetit të Shkupit Trajko Sllaveski sot ka deklaruar se transporti publik falas mund të realizohet kohën e afërt me, siç tha, rritjen e efikasitetit të NPQ “Shkup”.

 

“Për momentin dhe në disa vite të kaluara me zgjerimin e të drejtës për shfrytëzimin e transportit publik falas, duke filluar nga pensionistët, rritja e numrit të ditëve të punës. Më tej të studentëve dhe kategorive tjera të qytetarëve”, deklaroi Sllaveski pas seancës konstituive të Këshillit të Qytetit të Shkupit.

I pyetur për sistemin BRT për transporti publik në Shkup (Bus rapid transit – BRT), Sllaveski deklaroi se kryetarja e Qytetit të Shkupit, Danella Arsovska do të ketë mbështetje për këtë.

Këshilltari Rexhep Ismail nga partia E Majta deklaroi se ata parimisht mbështesin transport publik falas por, siç tha, varret se në çfarë forme do të vendoset para nesh. Konsideron se kjo nuk mund shumë shpejtë të jepet në Këshill dhe të votohet. Sipas tij, duhet të përcaktohen disa kritere sociale. Konsideron se transporti publik falas nuk është i mundur për të gjithë dhe shtoi se kjo nuk është e sugjeruar.

Ai deklaroi se nuk është i njohur me sistemin BRT të transportit publik në Shkup dhe se duhet të shihen argumentet.

Related posts

Ganiu nikoqir i përfaqësuesve të ansambleve pjesmarrës në “Folk Fest 2021”

Z H

Zaev: Marrëveshja e Ohrit solli frymë të re në drejtimin e politikave që ndërtoјnë ura, së bashku zhvillohemi si shtet anëtar i NATO-s dhe anëtar i ardhshëm i BE-së

D V

Dita e dytë pa asnjë të vdekur në Tetovë nga Kovid-19

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More