Agjencia Zhurnal.mk.

Sipas shkencës në këtë moshë keni më shumë gjasa të takoni njeriun e jetës suaj

Dashuria është me të vërtetë një lojë numrash dhe matematicientët kanë llogaritur moshën në të cilën ka shumë të ngjarë të takoni partnerin perfekt.

Jeta juaj romantike mund të interpretohet përmes një teorie matematikore- Matematicientja Dr. Hannah Fry kreu një studim që zbuloi moshën në të cilën njerëzit kanë më shumë gjasa të gjejnë dashurinë e vërtetë. Në kërkimet e saj, ajo u mbështet në modele matematikore, statistika dhe algoritme, duke përfshirë “teorinë optimale të ndërprerjeve”.

Me pak fjalë, ka një numër njerëzish me të cilët ju mund të dilni gjatë jetës tuaj dhe këto marrëdhënie do të ndryshojnë në cilësi. Sipas kësaj teorie, ju mund të parashikoni se sa partnerë hipotetikë do të keni përpara se të gjeni “këtë”. Ju mëson se kur duhet të ndaloni së shikuari përreth dhe t’i përkushtoheni kandidatit më të mirë.

Ju keni më shumë shanse për të gjetur partnerin perfekt pas moshës 27 vjeç-Matematika thotë se shanset për të gjetur dashuri të vërtetë me njerëzit që njihni gjatë 37% të parë të jetës tuaj romantike janë shumë të ulëta. Supozoni se doni të martoheni para moshës 40 vjeç dhe keni filluar lidhjen për herë të parë në moshën 15 vjeç. Kjo do të thotë që, sipas matematikës, është e vështirë të gjesh një ndeshje që do të çojë të martohesh me njerëzit me të cilët ke marrëdhënie nga mosha 15 deri në 27 vjeç.

Midis 27 dhe 35 ka një dritare që ju lejon të zgjidhni dikë që është më i mirë për ju sesa të gjithë ata që keni takuar në të kaluarën. Kjo pasi tani mund të shikosh te të gjithë me 37% dhe të krahasosh.

Ju duhen këto marrëdhënie të dështuara-Me të gjithë që dilni para se të jeni 27 vjeç, është pjesë e procesit që do t’ju çojë të gjeni dashurinë tuaj të vërtetë. Përvoja dhe marrëdhëniet e kaluara ju lejojnë të mësoni prej tyre dhe të keni pritje më realiste se çfarë të prisni nga një partner.

Këto dashuri të para përmirësojnë aftësinë tuaj për të vëzhguar dhe për t’ju ndihmuar të identifikoni personin që ju përshtatet më shumë. Deri në fund të njëzetave dhe ndërsa hyni në të tridhjetat, do të jeni mjaft të pjekur dhe me përvojë dhe do të keni një pritje më realiste për atë që po kërkoni në marrëdhënie.

Gjithmonë ndodh t’i përmbaheni ndërgjegjes-Ju mund të keni vërejtur që e bëni këtë gjithsesi, edhe pa i ditur të gjitha këto gjëra matematikore. Ju i jepni vetes pak kohë për të eksperimentuar kur jeni i ri. Ju filloni të konsideroni seriozisht “materialin e martesës” të mundshëm sapo të hyni në fund të të njëzetave.

Teoria e Dr. Fry kontraston sjelljen njerëzore me matematikën, por dashuria gjithmonë i kapërcen numrat. Matematika nuk gënjen, por as zemra. Pra, nëse keni gjetur dikë para moshës 27 vjeç, me të cilin mund ta imagjinoni pjesën tjetër të jetës tuaj me të, nuk do të thotë se ai nuk është dashuria juaj e vërtetë. Shkoni për atë që mendoni se është më e mira për ju!

Related posts

Më pak punë, më shumë kohë të lirë… Ja ç’duan punonjësit

D V

Mund të bëhen një terren për zhvillimin e baktereve dhe kërpudhave: Sa shpesh duhet t’i lani pizhamet

D V

Doni seks më të mirë?! 3 frutat që duhet të hani para aktit

Xh M
OFERTË SPECIALE // Domain + Hosting + Uebfaqe për vetëm 400 Euro në vit!
Ofertë Speciale:
Domain + Hosting + Uebfaqe = 400euro!