Agjencia Zhurnal.mk.

Simptoma e variantit Omicron që shfaqet gjatë ngrënies

Omicron po rrit rastet e infektimeve me coronavirus në të gjithë botën.

Njohja e simptomave dhe izolimi nëse i dalloni ato mund të ndihmojë në frenimin e përhapjes së variantit shumë të transmetueshëm. Megjithatë, një mosgatishmëri e dukshme për të zgjeruar listën “zyrtare” të simptomave po e pengon këtë përpjekje, shkruan Express.co.uk.

Duke përdorur të dhënat më të fundit nga Londra, ku prevalenca e Omicron është më e lartë se rajonet e tjera të Mbretërisë së Bashkuar, shkencëtarët e të dhënave të ZOE analizuan të dhënat e simptomave nga rastet pozitive të regjistruara në Studimin e ZOE COVID dhe krahasuan me të dhënat nga fillimi i tetorit kur Delta ishte dominuese.

Analiza zbuloi se vetëm 50 për qind e njerëzve përjetuan tri simptomat klasike të temperaturës, kollës ose humbjes së shqisës së nuhatjes ose shijes.

Ndër simptomat jo-klasike të raportuara ishte humbja e oreksit. Këto gjetje përputhen me një grup të vogël të dhënash nga kontribues të cilët raportuan se rezultatet e tyre pozitive të PCR dyshoheshin ose konfirmonin infeksione Omicron.

“Kjo mund të jetë befasi për disa, pasi qeveria e Mbretërisë së Bashkuar nuk përditësoi kurrë udhëzimet për simptomat e COVID-19 përtej tri simptomave klasike. Shumë muaj më parë, Studimi i ZOE COVID ndihmoi në identifikimin e mbi 20 simptomave, kryesisht të buta, të ngjashme me të ftohtin”, vunë në dukje shkencëtarët e ZOE. 

Related posts

Këto ushqime ndihmojnë në uljen e kolesterolit

D V

Përfitimet shëndetësore nëse hani vezë çdo mëngjes

D V

6 vështirësitë që provojnë nënat që kanë fëmijë binjakë

D V