Agjencia Zhurnal.mk.

Simovski: Asnjë qytetar nuk do të ngelet pa u regjistruar deri në fund të procesit

Shkup, 19 tetor – Drejtori i Entit shtetëror të Statistikës, Apostoll Simovski sot deklaroi se nuk ka mospërfshirje të rëndësishme me regjistrimin dhe se në fund me përpunimin nuk do të mungojë asnjë person.

 

Ai theksoi se është e rëndësishme që metoda që ata përdorin të japë mundësinë për të mbuluar këtë hendek të mundshëm, sepse, siç tha ai, ata përdorin bazat e të dhënave ku janë të gjithë qytetarët tanë.

– Ajo nga e cila udhëhiqemi kur kryejmë një hulumtim të caktuar statistikor është të kemi një koncept se si do të ndjekim shtrirjen në të gjitha njësitë e atij hulumtimi, si dhe regjistrimin. Gjëja kryesore me të cilën u udhëzuam ishin objektet e strehimit ku strehohen qytetarët, ku jetojnë qytetarët dhe të gjitha këto objekte janë zhdukur plotësisht, asnjë i vetëm nuk është lënë jashtë. Po, ndodhi që ne nuk mund të gjenim askënd në shtëpi, ishte akoma një periudhë verore e kryerjes së regjistrimit, por ne u përpoqëm t’i kërkonim disa herë, lamë numra telefoni për të kontaktuar regjistruesit, nuk kemi ndonjë shqetësim të rëndësishëm me regjistrimit”, tha Simovski pas ngjarjes kushtuar projektit “Rritja e përdorimit dhe disponueshmërisë së të dhënave statistikore zyrtare në Republikën e Maqedonisë së Veriut”.

Ai theksoi se është gjithmonë e mundur ta ketë edhe në sistemet më të përsosura, por ajo që pritet për momentin sepse përpunimi nuk ka përfunduar ende, është se ky hendek, nëse ka, është minimal.

Rezultatet përfundimtare nga regjistrimi, përkujtoi ai, do t’i presim për periudhën prej gjashtë muajve nga përfundimi i regjistrimit. Më së voni deri në mars, tha Simovski, presim t’i publikojmë, por nëse arrijnë edhe më herët, nuk do të presin.

“Punimet në përpunim kanë filluar menjëherë pas përfundimit të regjistrimit dhe do të zgjasin deri në atë periudhë kur do të jemi të gatshëm t’i publikojmë në opinion. Ky është proces që është i pashmangshëm pas çdo operacioni statistik dhe është pjesë e procesit të plotë të këtij operacioni”, tha Simovski.

Lidhur me ata që e kanë bojkotuar regjistrimin dhe për të cilat janë paralajmëruar dënime tha se ato raste janë duke i proceduar, ndërsa institucione tjera duhet të ndërmarrin masa.

Duke u përgjigjur në pyetjen e MIA-s, për përvojat e Suedisë e cila zbaton regjistrim të bazuar plotësisht në regjistra, Simovski tha se për momentin nuk i plotësojmë tre kushtet kyçe që të mundësohet një operacion i këtillë.

Related posts

Dibër/ Dallimi mes Dukës dhe Pocestës ishte vetëm 138 vota

Z H

Analizë/ Kriza politike në Shkup dhe Sofje “shuan” ëndrrën Evropiane të dhjetorit

N E

VMRO-DPMNE “tërbohet” pasi dëgjoi për kandidimin e Joveskit si gjykatës kushtetues

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More