Agjencia Zhurnal.mk.

Si të rriteni në detyrë dhe në karrierë

3 hapa që do ju ndihmojnë ta bëni në mënyrën e duhur.

 

Nëse jeni duke menduar për një rritje në detyrë atëherë janë të shumta pyetjet që ju shqetësojnë si a duhet t’i kërkoj menaxherit tim se çfarë mund të bëj për të marrë më shumë përgjegjësi? Cila është mënyra më e mirë për të rritur pozicionin tim? etj.

Përparimi në karrierën tuaj është një objektiv i madh dhe hartimi i strategjisë suaj për të avancuar është shumë i rëndësishëm.

Ka hapa që mund të ndërmerrni tani për të filluar rritjen e pozitës tuaj, por sigurohuni që t’i bëni ato në përparimin e duhur dhe në mënyrën e duhur për të maksimizuar mundësitë tuaja të ardhshme për një promovim.

Bëni kërkimet tuaja personale

Për fillestarët, supozoni të gjithë në ekipin tuaj, veçanërisht nëse punoni në një mjedis konkurrues, dëshiron të përparoni gjithashtu dhe mund t’i kërkoni shefit tuaj se si ta bëni atë. Është e dobishme të përcaktoni një kuptim të asaj që duket si niveli i ardhshëm i profesionit tuaj. Nëse jeni në një kompani ku avancimi i karrierës ka hapa të dukshëm, atëherë përqendrohuni në aftësitë si teknike ashtu edhe ndërpersonale që kompania kërkon për promovimin e njerëzve.

Nëse avancimi në kompaninë tuaj është i pa përcaktuar, të kuptuarit e rrugës mund të jetë e ndërlikuar dhe kërkon më shumë punë.

Sido që të jetë, bëni një inventar të shpejtë të kompanisë dhe shqyrtoni këto tri gjëra:

-Si janë liderët si dhe çfarë komunikimi kërkojnë?

-Cila është kultura e kompanisë dhe cilat lloje të sjelljeve shpërblehen?

-Sa shpesh njerëzit promovohen dhe cilat janë ato në aspektin e aftësive?

Merrni këshillat e menaxherit

Dëgjoni me vëmendje këshillat e menaxherit si të ndihmoni ekipin tuaj, jo vetëm karrierën tuaj. Pasi të keni krijuar pikëpamjet tuaja, atëherë është koha që të kontrolloni versionin tuaj të fakteve me menaxherin tuaj dhe t’i plotësoni ato që ju mungojnë.

Prej këtu ju mund të kuptoni më mirë se si të ecni përpara. Ju duhet ta dini që menaxheri juaj të jetë i kënaqur për më shumë mundësi dhe të dëshironi të përparoni, por synoni bisedën më shumë rreth ndihmesës së kompanisë, ekipit dhe menaxherit.

Theksoni se ndërsa doni të përparoni në karrierën tuaj, më e rëndësishme është që ju të përparoni ekipin dhe të besoni se mund të ndihmoni pozitivisht në atë progres.

Mos harroni “rregullat e arta”

Sapo të keni ndërtuar udhërrëfyesin tuaj, është koha të shtyni veten në lartësi të reja. Lejoni këto rregulla të jenë udhërrëfyesi juaj: Mos bëni thashetheme, punoni përtej përgjegjësive tuaja, mos kini frikë ta ndani mendimin tuaj në një mënyrë kuptimplote.

Mbani një qëndrim të mirë dhe kontribuoni me të menduarit tuaj në ekip, qëndroni të organizuar dhe në krye të të gjithë punës suaj në mënyrë që askush të mos ju bëjë përgjegjës, mbani synimet tuaja gjithnjë të pranishme në mendjen tuaj në mënyrë që të mund të punoni me këto sfida dhe të vazhdoni të rriteni.

Related posts

Stresi vret motivimin tuaj

Xh M

Kur takoheni me personalitete të famshme dhe merrni kujtime të paharrueshme

D V

Virale: Tre elefantë shëtisin nëpër korridoret e spitalit (Video)

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More