Agjencia Zhurnal.mk.

Si të dalloni menjëherë një punonjës të shkëlqyer, sipas Warren Buffett

Warren Buffett, kryetar dhe CEO i “Berkshire Hathaway”, është i njohur për këshillat e mira të lidershipit. Një nga treguesit më të lartë të suksesit të Buffett është reputacioni i tij.

Reputacioni është një pasuri e paçmuar që ai thotë se duhet ruajtur çdo ditë.

Çfarë është thelbi i ruajtjes së një reputacioni të lartë? Duke mos rrezikuar integritetin tuaj. Në fund të fundit, biznesi është plot me vendime sfiduese dhe të rrezikshme, kështu që kur arrini në udhëkryqin e rrugës që duhet të ndiqni, vazhdimi krahas integritetit është zgjedhja juaj më e mirë.

Duke e ngritur këtë bisedë në punësimin e njerëzve të duhur, integriteti duhet të jetë i panegociueshëm kur vlerësohen kandidatët e duhur për punë. Buffett citohet kudo me këtë këshillë të përjetshme: “Ne kërkojmë tre gjëra kur punësojmë njerëz. Ne kërkojmë inteligjencë, kërkojmë iniciativë ose energji dhe kërkojmë integritet. Dhe nëse nuk e kanë këtë të fundit, dy të parët do të të vrasin, sepse nëse do të marrësh dikë pa integritet, e do atë dembel dhe budalla”.

Integriteti peshon më shumë

Buffett nuk e mohon rëndësinë e IQ-së kur sjell punëtorë të zgjuar dhe inovativë për të zgjidhur problemet më të mëdha të kompanisë suaj. Nëse jeni në ende të paqartë, ja tre arsye të padiskutueshme pse duhet të punësoni njerëz me integritet, madje edhe mbi inteligjencën, përvojën ose aftësitë teknike.

Vërtësia

Një person që e thotë të vërtetën e tij me çiltërsi e bën atë shumë tërheqës për ata që kërkojnë marka të ndershme dhe vende pune. Dhe të kesh një orientim drejt së vërtetës gjithashtu e bën më të lehtë për njerëzit të lidhen me njëri-tjetrin, të përqafojnë ndryshimin, të refuzojnë keqbërjet dhe të marrin rezultate reale.

Ata e mbajnë fjalën

Njerëzit që flasin për integritetin ndjekin angazhimet e tyre dhe përmbushin premtimet e tyre. Ata gjithashtu lejojnë hapësirë ​​për gabime dhe dështime (në fund të fundit ata janë njerëz), por mbajnë përgjegjësi ndaj veprimeve të tyre në mungesë të ndikimeve të jashtme.

Ata e menaxhojnë mirë konfliktin

Konflikti është i pashmangshëm kur përfshihen qeniet njerëzore dhe njerëzit me integritet kuptojnë se ndërprerja e konfliktit duke dëgjuar dhe duke marrë këndvështrime të ndryshme është një zgjidhje shumë më e shpejtë për zgjidhjen e një çështjeje sesa ikja nga konflikti dhe shmangia e njerëzve.

Buffett e kupton se avantazhi konkurrues që vjen nga integriteti i shtyn njerëzit të bëjnë zgjedhje të mira. Kjo është e mirë për vendimet e biznesit tuaj dhe mbron reputacionin tuaj. Dhe kjo fillon me kë punëson.

Related posts

A do i blen NASA të drejtat ekskluzive prej BDI-së për të shfaqur në Mars “Komedinë me Kuvendin dhe Presidentin”?

I Z

Diplomacia, në mes të misionit dhe profesionit…

Xh M

Dëmi që i bëri Shqipërisë bëri regjimi regresiv Berisha-Meksi

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky