Agjencia Zhurnal.mk.

Shumica parlamentare ka nënshkruar iniciativën për shkarkimin e Millo Gjukanoviqit

Deputetët e Frontit Demokratik, Mali i Zi Demokratik, Ujedinja e Prava Gorës, Lëvizja Qytetare URA, Partia Popullore Socialiste (SNP), Lëvizja për Ndryshim (PzP) dhe CIVIS nënshkruan Propozimin për fillimin e procedurës për të përcaktuar nëse Presidenti i Malit të Zi ka shkelur Kushtetuta, gjegjësisht procedura për shkarkimin e Presidentit të Malit të Zi.Ajo iniciativë i është dorëzuar kryetares së Kuvendit, Danijela Gjuroviq.

Këtë informacion për “Vijesti” e ka konfirmuar deputeti i FD-së, Jovan Vuçuroviq.

“Presidenti i Malit të Zi ka shkelur nenin 95 paragrafin 5 të Kushtetutës së Malit të Zi për shkak se nuk i ka ftuar të gjithë përfaqësuesit e partive politike të përfaqësuara në Kuvendin e Malit të Zi në diskutimet për mandatin për përbërjen e Qeverisë, të cilin e ka obliguar ta bëjë. bëj.” Konkretisht, partitë Demos, Mali i Zi i Bashkuar, Prava Mali i Zi, Partia e Punëtorëve dhe Sindikata e qytetarëve CIVIS nuk kanë marrë ftesë, ndërsa Partia Liberale, e cila ka mandat të njëjtë me partitë e listuara më parë. Kushtetuta e Malit të Zi nuk e njeh një përzgjedhje të tillë”, thuhet në dokument.

Siç thuhet, shumica parlamentare thekson se Gjukanoviq nuk e ka ftuar në intervistë as Miodrag Lekiqin, i cili me marrëveshje të shumicës parlamentare ka marrë mbështetjen e 41 deputetëve për të qenë mandatar për përbërjen e qeverisë së re dhe si kryetar i Partisë Demos, është përfaqësuesi i saj, çka është shkelje e qartë e aktit më të lartë juridik.

Related posts

Cili ishte revolucioni politik më i rëndësishëm is shekullit XX?

Xh M

Beogradi sërish në zgjedhje

Xh M

FMN: Aktiviteti ekonomik i Kinës u rimëkëmb në 2023-in

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy