Agjencia Zhurnal.mk.

Shtyhet për një javë zgjedhja e shefit të ri të Prokurorisë së Lartë

Shkup, 14 nëntor – Këshilli i prokurorëve publikë ka shtyrë zgjedhjen e kreut të ri të Prokurorisë së Lartë Publike Shkup për javën e ardhshme, të hënën. Fillimi i seancës së sotme të shtatëdhjetë të Këshillit të PP-së, në rendin e ditës së të cilit ndër të tjera është edhe zgjedhja e kreut të Prokurorisë së Lartë Publike të Shkupit, është vonuar për një orë e gjysmë dhe kur kjo pikë ishte arritur, ajo u shty në mënyrë që, siç tregohet, anëtarët të kenë kohë të mjaftueshme për të shqyrtuar dosjet e kandidatëve.

 

Në shpalljen për zgjedhje janë tre kandidatë, prokurori aktual Mustafa Hajrullahi, si dhe Burim Rustemi dhe Fatime Fetai.

Kryetari i Këshillit të PP-së, Antonio Jolevski, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pas seancës, tha se vonesa e seancës së sotme ishte pikërisht për këtë, në mënyrë që anëtarët të shqyrtojnë dosjet dhe zgjedhja të përfundojë sot.

“I lexuan dosjet që mbërritën të premten, por u duhej më shumë kohë që të gjithë ta studionin dosjen për prokurorët publikë. Të gjithëve iu dorëzua një mostër të premten dhe disa këtë mëngjes menduan se kishin nevojë për më shumë kohë. Unë nuk mund të ndërhyj në atë pjesë, sepse gjithsesi jemi të dobët me shumicën dhe nuk mund të lejoj që dikush të thotë se nuk mund të votojë dhe të largohet”, tha Jolevski.

Jolevski theksoi se vlerësimet dhe dosjet për secilin prokuror publik janë të natyrës konfidenciale dhe konsiderohen të tilla.

Kryetari i Këshillit, pas shqyrtimit të dy pikave për emërimin e Islam Abazit në krye të PTHP-NKOK, ndërpreu seancën e sotme të 70-të, në rend dite të së cilës është zgjedhja e Prokurorit të Lartë Publik në Prokurorinë e Lartë Publike. Zyra në Shkup dhe Gostivar, si dhe vendim për zgjedhjen e një prokurori themelor publik në PTHP Manastir, PTHP Veles, PTHP Gostivar, PTHP Kavadar dhe PTHP Kumanovë.

Në rendin e ditës të seancës së 70-të është edhe vendimi për shpalljen e shpalljes për zgjedhjen e katër prokurorëve publikë në PTHP-NKOK, pasi më 27 tetor Këshilli nuk ka zgjedhur asnjë nga gjashtë kandidatët e regjistruar në shpalljen e mëparshme.

Related posts

Mickoski: Nuk ka shumicë për ndryshimet kushtetuese

Xh M

Maqedonasit dhe shqiptarët, në krye të listës së dëbimeve nga Gjermania

Redaksia

Drejt perëndimit – ikja që dhemb! (Video)

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More