Agjencia Zhurnal.mk.

Shtrenjtimi i disa produkteve joreal

Shkup, 28 Shtator – Naum Dimitrovski, nga platforma për Matjen e Çmimeve, në daljen e tij të sotme në emisionin “Magazina Ekonomike” të Alsat-it, ka folur për të dhënat e tyre statistikore lidhur me rritjen e çmimit të disa artikujve ushqimorë bazë, duke i krahasuar me sasinë e tyre nga maji 2021.

 

“Rritja më dramatike e çmimit është për vajin e gatimit, gati 100%. Me miellin kemi një rritje mbi 40%. Tek vezët ka ndryshime mbi 40 për qind. Sa i përket produkteve të qumështit, çmimet për mendimin tim janë rritur në mënyrë të pajustifikueshme. Me djathërat kemi një rritje prej 20-30 për qind, theksoj se me djathërat mendoj se do të kalojë 50 për qind në shtator, krahasuar me një vit më parë”, tha Dimitrovski.

Related posts

Bekteshi: Jemi të përkushtuar në planet për arritjen e diversifikimit dhe pavarësisë së energjisë në sektorin e energjisë

Xh M

Korriku i kaluar një ndër më të nxehtit i regjistruar në korniza botërore

Xh M

Maqedonia e Veriut në prag të një vale të re të pandemisë, për momentin nuk ka masa të reja

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More