Agjencia Zhurnal.mk.

Shtetësia për oligarkun ukrainas/ Remenski: Hetim financiar për gjithë të përfshirët

Shkup, 23 Nëntor – Besoj se rasti Onishchenko i jep të drejtë jo vetëm drejtorit të Agjencisë së Sigurisë Kombëtare, por edhe autoriteteve të tjera kompetente që të merren seriozisht me çështjen e hulumtimit të arsyeve pse ndodhi kjo, në mënyrë që siç i quaj unë instalimet e Mijalkovit, të cilën unë e përkufizoj si biznes-oligarkë, tha Frosina Remenski, profesoreshë e Fakultetit të Sigurisë, sonte në “Top Tema”.

 

“Në këtë aspekt, mendoj se ka një bazë të mirë për përfshirjen e Agjencisë së Inteligjencës Financiare në hetimin disi më të gjerë.” Besoj se të gjithë personat që kanë nënshkruar një pjesë të kontrolleve të sigurisë duhet të vihen nën hetim financiar. “Për të parë nëse ka ndonjë motiv financiar apo ndonjë motiv për të kapërcyer disa hapa”, tha Remenski.

Ajo nënvizoi se hetimi duhet të përfshijë të gjithë aktorët e lidhur me çështjen Onishchenko.

Sa i përket profilit që duhet ta ketë drejtori i ardhshëm i ANB-së, Remenski vlerësoi se ai person do të duhet t’i kalojë të gjitha filtrat në pjesën e kontrollit që nuk është bërë dhe ka munguar për disa persona të cilët fatkeqësisht janë ende në agjenci. për sigurinë kombëtare dhe u shërbejnë disa qendrave të tjera të pushtetit dhe grupeve të interesit, të cilat janë jashtë institucioneve shtetërore.

Related posts

ASH: MPB të ndalojë presionin ndaj shqiptarëve në Kumanovë, bisedat informative tentim për frikësim

Xh M

Another nail in the coffin for land swap

Z.H

Kush kujdeset më shumë për qytetarët në kohë krize, përplaset VMRO dhe LSDM

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More