Agjencia Zhurnal.mk.

Shqyrtohet mundësia për regjistrimin e seancave të rregullta në Gjykatën kushtetuese

Shkup, 16 shtator – Gjykata Kushtetuese e Republikës së Maqedonisë së Veriut do ta shqyrtojë mundësinë për regjistrim të plotë të seancave të saj të rregullta, duke marrë parasysh përvojat e ndryshme të gjykatave kushtetuese, njoftoi sot kryetarja e kësaj gjykate Dobrila Kacarska në konferencën e organizuar nga Instituti për të Drejtat e Njeriut (IDNJ), në temë “Gjykata Kushtetuese – mbrojtëse e qeverisjes së të drejtës”.

 

Kemi hasur, theksoi ajo, zgjidhje që kanë një kufizim të plotë në praninë e mediave, gjë që nuk do të thotë se paraprakisht ky është pozicioni i gjykatës për të kufizuar të ngjashëm me përvojën tonë. Qëndrimi që do të mbahet lidhur me këtë çështje do të jetë një kombinim i nevojës për hapjen e gjykatës, por edhe zgjidhjeve krahasuese të ofruara të gjykatave të tjera kushtetuese.

Duke folur për procedurat para Gjykatës Kushtetuese, Kacarska tha se duhet të konsiderohet mundësia që aplikuesit për liri dhe të drejta mund të jenë persona juridikë që janë në përputhje me Konventën Evropiane, dhe nga ana tjetër persona juridikë, si Për shembull, qytetarët ‘shoqatat janë rezultat i bashkimit të disa personave fizikë përmes të cilëve mund të ushtrohen disa nga të drejtat nga neni 110 alinea 3 të Kushtetutës.

Në periudhën e ardhshme, siç theksoi Kacarska, Gjykata kushtetuese duhet t’i kushtojë më shumë vëmendje trajtimit të rasteve që kërkojnë mbrojtje të lirive dhe të drejtave.

Related posts

Covid 19, 12 të vdekur dhe 449 të infektuar

Redaksia

Mariçiq: Monitorimi i mundshëm i BE-së nuk do të ndikojë në thelbin e aktvendimeve

D V

Krisin grushtat në Kumanovë mes përkrahësve të Maskim Dimitrievskit dhe Oliver Ilievskit

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More