Agjencia Zhurnal.mk.

Shqiptarët kanë shumë pak informacion mbi ‘Open Balkan’

Thuajse gjysma e shqiptarëve të Shqipërisë (44%) nuk kanë dëgjuar për nismën e ‘Open Balkan’, pavarësisht diskutimit të gjatë në publikun në Shqipëri dhe Kosovë.

 

Barometri i Euronews Albania zbuloi se qytetarët nuk kanë shumë informacion për këtë nismë, të paktën për vendet pjesmarrëse.

Shumë shqiptarë mendojnë gabimisht se Mali i Zi (90%) dhe Bosnje Hercegovina (55%) janë pjesë e nismës.

Gabimisht mendojnë edhe ata (20%) që Kosovën e dinë si pjesë të ‘Open Balkan’.

Edhe pse të paktë në numër, ka edhe qytetarë që mendojnë se Greqia (7%), Kroacia (18%), Bullgaria (16%) apo Rumania (10%) janë pjesë e nismës.

Gjetjet janë realizuar në 20-30 nëntor 2021, kryer nga MRB dhe Data Centrum në nivel kombëtar, me 1000 intervista ballë për ballë.

Related posts

Lulzim Basha përkujton viktimat e komoniymit

Redaksia

Turizmi i vjeshtës, mbi 20 mijë turistë preferuan qytetin e një mbi një dritareve

D V

Berisha akuza të rënda ndaj Ramës lidhur me Kosovën, e quan argat shqipfolës të Vuçiqit

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More