Agjencia Zhurnal.mk.

Shqipëria e ratifikoj marrëveshjen me Maqedoninë e Veriut për kontrolle të përbashkëta në vendkalimet kufitare

Tiranë, 25 nëntor – Kuvendi i Shqipërisë në seancën e sotshme plenare e filloj me një minutë heshtje në shenjë të respektit për viktimat në fatkeqësinë tragjike në Bullgari, e ratifikoj marrëveshjen për kontrolle të përbashkëta të vendkalimeve kufitare në mes Maqedonisë së Veriut dhe Shqipëri.

 

“Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut kanë kontrolle kufitare sipas modelit të njëjtë që ka Kosova me Malin e Zi”, tha ministri i Punëve të Brendshme Blendi Çuçi në adresimin e tij para Kuvendit.

Ai shtoi se në të gjitha gjashtë vendkalimet kufitare ka vetëm nga një sportel.

Besoj, shtoi se, të gjithëve u është bërë e qartë se kjo marrëveshje ka për qëllim të “përforcoj lidhjet me fqinjin tonë” dhe besoj se kjo u shërben “përkushtimeve tona të përbashkëta për BE dhe nismën për Ballkan të hapur”. 

Related posts

Nesër në mesnatë skadon afati për paraqitjen e kandidaturave

N E

Nesër pa ujë një pjesë e Maxharit dhe Hasanbegut

D V

Ilire Dauti: Ligji për shtetësi po pengohet nga disa deputetë për pikë politike

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More