Agjencia Zhurnal.mk.

Shporta minimale sindikaliste në qershor 34.212 denarë

Shkup, 8 korrik – Shporta minimale sindikaliste për qershorin e këtij viti është 34.212 denarë.

 

Nga elementet që e përbëjnë shportën sindikaliste, për qershorin, siç kumtoi Lidhja e sindikatave, tek ushqimet dhe pijet bëjnë pjesë 14.547,96 denarë, banimi 10.800,18 denarë, higjiena 2.378,03 denarë, transporti 2.508,84 denarë, veshja dhe mbathjet 2.176,2 denarë, kultura 1.067,86 denarë, ndërsa tek ruajtja e shëndetit 732,80 denarë.

“Neto paga mesatare për prillin e këtij viti, sipas të dhënave të fundit të publikuara nga Enti Shtetëror për Statistikë ka qenë 28.438,00 denarë”, theksojnë nga Lidhja e Sindikatave.

Related posts

Kosova e dyta në botë më e varura nga thëngjilli për energji elektrike

D V

Gazpromi rus po e thellon krizën energjetike në Evropë

D V

U mbajt debat publik për projekt ligjin për shitjen e tokës bujqësore në pronësi të shtetit

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More