Agjencia Zhurnal.mk.

Shpërblehen pjesëtarët e Armatës për punën e dhënë në shuarjen e zjarreve në Maqedoninë e Veriut

Shkup, 29 nëntor – Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska sot në kazermën e Shkupit “Ilinden” ndau çmime dhe masa stimuluese për pjesëtarët e Armatës për punën e investuar dhe rezultatet e realizuara në shuarjen e zjarreve që e përfshinë territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

 

Me shpërblim në para prej 20 mijë denarëve janë shpërblyer 14 persona nga vingu i aviacionit pranë Komandës për operacione, me 10 mijë denarë janë shpërblyer 274 persona nga Komanda për operacione, 10 persona nga Batalioni i forcave speciale dhe 12 persona nga Batalion vrojtues zbulues.

Me tre ditë mungesë nga puna janë shpërblyen 228 persona nga Komanda për operacione dhe 10 persona nga Batalioni i forcave speciale. Janë vlerësuar 463 persona nga Komanda për operacione, 10 persona nga batalioni i forcave speciale dhe 13 persona nga Batalion vrojtues zbulues.

Shekerinska u dha mirënjohje dhe falënderim për sakrificën dhe guximin e tyre gjatë zjarreve, kur shpëtuan shumë jetë, shumë prona dhe pasuri natyrore, me angazhimin e tyre, siç theksoi, të pandërprerë në shuarjen e zjarreve.

E di që atë që keni bërë, theksoi ajo, nuk e keni bërë as për para, as për lëvdata apo ditë pushimi, por për fjalën tuaj se do të shërbeni dhe do të bëni gjithçka për të mbrojtur shtetin dhe t’i mbroni njerëzit e saj.

Siç thonë, tha Shekerinska, fjala është gjithmonë borxhi ynë, ai na lidh, na lidh, na përcakton dhe na përcakton, herë nuk na ngre, ndonjëherë, siç tha ai, nuk na bën të rrëzohemi nga dheu. Prandaj, ajo që shpallëm në Ditën e Ushtrisë, treguam se nuk është vetëm një fjalë e lehtë, por është një obligim që e kemi marrë dhe e kemi ditur se do të realizohet.

Edhe njëherë u falënderua që qëndruan të fortë dhe të guximshëm kur të gjithë kishin nevojë për forcën e tyre.

Në kohën kur i gjithë vendi është i bashkuar në pikëllimin për aksidentin në Bullgari, Shekerinska bëri thirrje me një minutë heshtje në nder të tyre për të treguar edhe një herë se e gjithë ushtria ngushëllon me familjet që humbën më të dashurit e tyre.

Награди за Армијата за успешно справување со пожарите

Posted by MИА.mk on Monday, November 29, 2021

Related posts

Haradinaj për tragjedinë në Tetovë: Jemi bashkë me familjet që pësuan, shërim të shpejtë të lënduarve

D V

Kongres i KE-së: Në RMV ka përcaktim të dukshëm politik për decentralizim

Z H

Bytyqi: Çmimi i energjisë elektrike edhe pas 1 janarit do të jetë më i ulëti në rajon

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More