Agjencia Zhurnal.mk.

Shkëndije Mujaj: A e kanë jetën e mirë ato që rinë gjith natën në kafe?

Martesa në Islam është një marrëdhënie e bekuar mes gruas dhe burrit, në të cilën ata fillojnë një udhëtim të gjerë ku do të ketë dashuri, harmoni, bashkëpunim, tolerancë… All-llahu xh.sh në Librin e Tij thotë: “Dhe nga faktet e Tij është që për të mirën tuaj Ai krijoi palën (gratë) nga vetë lloji juaj, ashtuqë të gjeni prehje tek ato dhe mes jush krijoi dashuri dhe mëshirë. …” (ER RRUM, 21).

 

Kjo është një nga lidhjet më të forta në të cilën All-llahu xh.sh i bashkon dy partnerët muslimanë, të cilët lidhin kontratë mes veti në bazë të dashurisë, kuptimit dhe bashkëpunimit të tyre, si dhe e krijojnë një familjme muslimane në të cilën do të rriten dhe do të jetojnë fëmijët e tyre. Familja muslimane është komponenta më e fortë e shoqërisë islame kur anëtarët e saj (familjes) janë konstruktivë dhe produktivë, duke u ndihmuar dhe inkurajuar tjerëve për të qenë të drejtë dhe duke u garuar me ata në punët e mira.

Femra e drejtë është shtylla, gurthemeli e bazamenti i familjes muslimane. Ajo konsiderohet si gëzimi më i madh në jetën e mashkullit. Pejgamberi s.a.v.s ka në një hadith të tij ka thënë: “Kjo botë është një argëtim i përkohshëm dhe qetësia më e mirë është gruaja e mirë.” [Muslimi 10/56]

Një grua e mirë është bekimi më i madh që All-llahu xh.sh mund t’ia japë mashkullit, në të cilën ai mund të gjejë prehje. A mundet që gruaja të jetë qetësimi më i mirë në botë? A mundet që ajo të jetë grua e suksesshme në raport me bashkëshortin e saj? Natyrisht që po, edhe atë e arrin kur:

A kan jetën e mirë ata qe rrin gjeth naten ne kafe ?
Trathtija
Droga
Alloholi
Casino

Është i pa shmangëshën ne showbiz
Perveq nje % e vogël mund te ken nje karakter
Te fort 99% jon out of the happiness

Kujdes ku po e kërkon

Related posts

Ekskluzive: Dhurata Dora dhe Elvana Gjata po vijnë me bashkëpunim këtë verë

Lea Muslija

Noizyt i ndalet muzika në koncert pasi i prishet laptopi, kështu e menaxhon situatën reperi

Lea Muslija

Aktori i filmit “Rust” thotë se e ndjente se shesh xhirimi ishte kërcënues për jetën përpara se të ndodhte incidentit fatal

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More