Agjencia Zhurnal.mk.

Shkalla e papunësisë në Shqipëri zbret në 11.4% për qind në 2021

Norma e papunësisë në Shqipëri zbriti në 11.4 për qind në tremujorin e katërt të vitit 2021, krahasuar me 11.8 për qind e regjistruar në të njëjtën periudhë të një viti më parë, sipas të dhënave të institutit statistikave, INSTAT.

 

Megjithatë ende nuk po arrihen nivelet e para pandemisë duke regjistruar 10,000 më pak të punësuar se në të njëjtën periudhë e vitit 2019.

Shkalla e punësimit mes moshave 15 deri në 64 vjeç u rrit në 62.1 për qind në periudhën në fjalë, nga 60.2 për qind në tremujorin e katërt të vitit 2020, thuhet në raportin tremujor të fuqisë punëtore të INSTAT.

Në periudhën tetor-dhjetor, shkalla e papunësisë tek meshkujt ishte 11.0 për qind, ndërsa tek femrat 11.8 për qind.

Gjatë tremujorit të katërt, shkalla e papunësisë në moshat e reja 15-29 vjeç ra në 20.6 për qind në fund të vitit 2021, krahasuar me 21.7 për qind një vit më parë. 

Related posts

8 Marsi në Shqipëri, protestë dhe mesazhe kundër dhunës e vrasjes së grave

D V

Berisha akuza të rënda ndaj Ramës lidhur me Kosovën, e quan argat shqipfolës të Vuçiqit

D V

Shqipëri: Gjykata e Lartë ka 36 mijë dosje, prej tyre 18 mijë për çështje divorci dhe 12 mijë padi ndaj shtetit

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More