Agjencia Zhurnal.mk.

Shilegov: Shkupi po bëhet me zonën më të madhe të këmbësorëve në Europë

Shkup, 6 tetor – Kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov, prezantoi planin për mbylljen e Unazës së Vogël në Shkup, e cila do të sigurojë zonën më të madhe të këmbësorëve në Evropë.

 

Me mbylljen e Rrugës 11 Oktomvri, pra Dimitrija Cupovski (nga Parlamenti në Paloma Bjanka), fitohen 71 hektarë, ose zona 730,000 metra katrorë në të cilën veturat nuk do të jenë të pranishme.

  • Në këtë lëvizje nga rruga, lëvizja do të mundësohet ekskluzivisht për autobusët e sistemit BRT. Kjo mundëson lëvizjen e papenguar të këmbësorëve nga Hekurudha e Vjetër në fund të Bit Pazarit dhe nga Parlamenti në udhëkryq në Paloma Bjanka, tha Shilegov.

Zonat më të mëdha të këmbësorëve në Evropë deri më tani janë në Gent (Belgjikë) dhe Portevedra (Spanjë) dhe mbulojnë një sipërfaqe prej rreth 50 hektarësh. Dhe Barcelona në Spanjë kohët e fundit paraqiti synimin e saj për të mbyllur një pjesë të qendrës së qytetit në mënyrë që të krijojë një zonë për këmbësorë prej gati 33.5 hektarësh.

Qyteti i Shkupit e çliron këtë hapësirë ​​nga veturat sipas shembullit të kryeqyteteve evropiane. Duke futur transport publik efikas siç është sistemi BRT, qytetarët marrin një alternativë për transport, veçanërisht ata që duan të arrijnë në këtë pjesë të qytetit. Dy linjat BRT mbivendosen pikërisht para zonës së këmbësorëve.

Lehtësi shtesë e lëvizjes merret me rrethrrotullimet që planifikohen të ndërtohen në afërsi të zonës, në mënyrë që lëvizja e makinave të shpërndahet më lehtë nga qendra e qytetit. Dy rrethrrotullime janë planifikuar para dhe pas mbikalimit në Crniche dhe Kisela Voda dhe e treta në ndërtesën “Nova Makedonija”

Qëllimi është shpërndarja e fokusit të Qytetit të Shkupit në qendër të tij, për t’i lënë hapësirë ​​qytetit që të zhvillohet plotësisht, në të gjitha pjesët e tij. Në të njëjtën kohë, duke lënë hapësirë ​​për vizitorët, këmbësorët, çiklistët, pikërisht në qendër të qytetit, dhe për ta ruajtur atë.//Zhurnal.mk

Related posts

Ahmeti me porosi për Brukselin e Uashingtonin: Ballkani është Europë

Z H

Aplikohen 1.540.027 doza vaksinash, të rivaksinuar 44 për qind e qytetarëve të rritur

D V

Analizë/ Grupi i gjakut në letërnjoftime, ide e mirë por nuk është diçka e domosdoshme

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More