Agjencia Zhurnal.mk.

Shilegov, atë që kam bërë unë për këto katër vite, nuk e kanë bërë as katër mandatar

Shkup, 29 gusht – Në një intervistë për portalin “skopjeinfo”, kryetari i Qytetit të Shkupit Petre Shilegov u pyet për parimet në bazë të të cilave ai krijon politika në qytet.

 

“Sinqerisht mendoj se çdo kryetar para dhe pas marrjes së përgjegjësisë për të menaxhuar qytetin duhet t’i bëjë vetes vazhdimisht pyetjen a është ky qyteti ku unë dua të kaloj pjesën tjetër të jetës time me familjen time? “, tha Shilegov.

Paraqitja e vizionit tim për zhvillimin e Shkupit para qytetarëve në zgjedhjet e 4 viteve më parë. Unë fitova besimin sepse ai vizion ishte dukshëm më i mirë se të tjerët për sa i përket cilësisë. Gjatë 4 viteve të fundit, së bashku me ekipin tim, ne kemi punuar me përkushtim në realizimin e atij vizioni, shtoi Shilegov.

Reagimet pozitive të përditshme të qytetarëve për mua janë një konfirmim i vlefshëm se ne jemi në rrugën e duhur. Pres që konfirmimi më i madh të vijë në zgjedhjet e ardhshme në raundin e parë. Qasja e sinqertë dhe e përgjegjshme ndaj punës dhe sfidave të mjediseve në të cilat jetojmë sjell gjithmonë sukses, nuk e di pse do të ishte ndryshe në rastin tim, theksoi Shilegov.

Shilegov: 3 vjet më parë Ibni Pajko ishte një parking ilegal dhe çatia e GTC-së u shpall “ishull nxehtësie”

Kryetari i Qytetit të Shkupit Petre Shilegov u pyet për ndryshimet në drejtim të gjelbërimit, mjedisit dhe jetesës urbane.

Parku Ibni Pajko, i cili tani mbulon një sipërfaqe prej 11 mijë metra katrorë, vetëm 3 vjet më parë ishte një parking ilegal. Kulmi i GTC u shpall i ashtuquajturi një ishull i nxehtë në një studim të UNDP -së, para se të bëhej një çati e bukur e gjelbër e mbushur me njerëz. Trotuari para GTC-së mbushej me ujë sa herë që binte shi, tani ka rreshta të bukur pemësh panje japoneze, tha kryetari Shilegov.

Trotuaret e automjeteve të parkuara janë pastruar, gjelbërimi i bulevardit është restauruar. Më shumë hapësira publike janë ridizajnuar dhe janë kthyer në sheshe të reja urbane me më shumë gjelbërim. Për dy vjet me radhë, PE Parks and Greenery thyen rekordin e vet të sipërfaqeve të gjelbra çdo vit, vitin e kaluar ai tejkaloi 115,000 metra katrorë. Shkupi mori 2 poligonet e para pamptrak, shtoi Shilegov.

Ne kemi rindërtuar ura dhe rindërtimi i shtigjeve në parkun e qytetit është në progres. Për 3 vjet nuk ka më automjete të parkuara të mbushura me njerëz në Vodno, ka më shumë hapësirë ​​për sport dhe rekreacion, ka një shteg të ri biçikletash Pioneer Akil nga Koço Racin në Vodno të mesme, i pari nga 3 i parashikuar në projektin “Parku i Biçikletave Vodno” , tha Shilegov.

Related posts

Qeveria e Serbisë solli vendim për hapjen e Konsullatës së nderit të Maqedonisë së Veriut në Serbi

D V

Takim kokë më kokë Gashi-Zaev? Flet kryetari i Alternativës!

I Z

Analizë: Çfarë e ndotë ambientin më tepër se sa qeset 15 denarëshe?

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More