Agjencia Zhurnal.mk.

SHGM-ja dënon sjelljen e Dashtevskit ndaj gazetarëve

Shkup, 17 tetor – Në konferencën e pasdites për mediat të organizuar nga Komisionit Shtetëror i Zgjedhjeve, kryetari i KSHZ-së, Aleksandar Dashtevski pati raport joprofesional dhe nënçmues ndaj një pjese të gazetarëve në pjesën kur tentonte t’u përgjigjet pyetjeve të gazetarëve, kumtoi Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë.

 

Nga SHGN-ja theksojnë se Dashtevski nuk ka dhënënë një përgjigje konkrete në pyetjen e gazetarëve nga një gazetare lidhur me njoftimin për vazhdimin e afatit për votim pas orës 19 si edhe për njoftimin për shtyrjen e heshtjes zgjedhore dhe sipas tyre, ai në vend se të përgjigjej konkretisht ka pasur debat verbal me një kolege, në të cilin, siç thonë, është interesuar se kolegia nga cili televizion është me ç’Rast i është drejtuar me fjalët: “duhet të informoheni mirë para se të parashtroni ndonjë pyetje”, si edhe se gazetarja duhet ta lexojë ligjin para se të pyes.

“E përkujtojmë Dashtevskin se Kodit Zgjedhor, neni 31, KSHZ e ka për obligim ta informojë dhe edukojë opinionin për mënyrën e votimit dhe për realizimin e të drejtës votuese; Nga ana tjetër, gazetari ka të drejtë të shprehë mendimin dhe të shtrojë pyetje paravarësisht se nga cila media vjen dhe pavarësisht nëse i pëlqen ose jo pyetje Kryetarit të KSHZ-së”, qëndron në kumtesën e SHGM-së.

Përkujtojnë se gazetarët dhe mediat luajnë rol kryesor në procesin e zgjedhjeve, jo vetëm të bëjnë shqyrtimin e punës së institucioneve kompetente por edhe t’u mundësojnë qytetarëve t’i kenë të gjitha informacionet e nevojshme.

“Për t’u plotësuar e drejta e informimit, veçanërisht ditën e zgjedhjeve, është e nevojshme Komisionit Shtetëror i Zgjedhjeve dhe të gjitha institucionet e tjera të jenë të hapura ndaj gazetarëve për dhënien e plotë të informacioneve dhe në mënyrë joselektive”, thonë nga SHGM.

Related posts

6 viktima, 600 raste të reja dhe 743 pacientë të shëruar nga Covid

Z.H

Sela: I uroj Kasamit fitore të dielën në Tetovë

D V

Qeveria ka debatuar për reformat për autonomi më të madhe financiare të komunave

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More