Agjencia Zhurnal.mk.

SHGM dhe KEMM: Mediat të përmbahen nga raportime të pasakta mbi rastin e zhdukjes së 14-vjeçares

Shkup, 29 nëntor- Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM), Këshilli i Nderit në SHGM dhe Këshilli për Etikë në Media (KEMM) kritikojnë ashpër disa media në lidhje me raportimin e zhdukjes së një 14-vjeçareje nga Shkupi. Ata shprehin shqetësimin e tyre për mënyrën e pasaktë dhe të pa verifikuar si dhe për shkeljen e Kodit të Etikës së Gazetarëve. Kryesisht, kritika drejtohet ndaj përdorimit të informacioneve të pasakta, të marrura kryesisht nga rrjetet sociale.SHGM dhe KEMM mbështesin nevojën për respektimin e dhimbjes personale të familjes dhe bëjnë thirrje për raportime të rëndësishme pa sensacion. Ata identifikojnë një rritje të lajmeve të pasakta të marra nga komente dhe reagime në rrjetet sociale, nga profile të pa besueshme dhe theksojnë se rrjetet sociale nuk duhet të shihen si burim i besueshëm informacioni.

Organizatat kërkojnë nga gazetarët të respektojnë standardet e etikës profesionale dhe të verifikojnë informacionin para se ta publikojnë. Ata theksojnë se publikimi i informacioneve të pa verifikuara dhe të rreme nuk e çliron median nga përgjegjësia. Këshilli i Nderit i SHGM-së ka fuqi për të përjashtuar anëtarë nga anëtarësimi në rast shkeljesh të Kodit të Etikës së Gazetarëve.

Ato ju bëjnë thirrje gazetarëve të përgatisin informacionin me kujdes dhe të respektojnë standardet e etikës, duke mos përhapur frikë dhe panik. Këshillohet gjithashtu që media të jetë e kujdesshme në paraqitjen e detajeve personale apo familjare që mund të dëmtojnë integritetin e fëmijës. SHGM dhe KEMM inkurajojnë qytetarët të raportojnë shkeljet e Kodit për të ndihmuar në zbulimin e mediave që nuk respektojnë standardet gazetareske.

Related posts

A ju propozua Hungaria për tu arratisur si Gruevski? Meta: Kam respekt, e mori në qafë nepotizmi

Xh M

Azir Aliu: Në numra të deputetëve ne jemi barazi! 13 të VLEN, 15 të BDI-së (VIDEO)

Redaksia

Dimitrievski: ZNAM është opsioni i tretë në bllokun politik maqedonas

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky