Agjencia Zhurnal.mk.

Shërbimi i zjarrfikësve në Tetovë me 646 ndërhyrje në vitin 2021

Shkup, 4 janar – Zjarrfikësit e Tetovës gjatë vitit 2021 kanë pasur gjithsej 646 ndërhyrje në zjarre dhe aksidente trafiku, sipas të dhënave të tyre. Kjo shifër ilustron punën dhe intervenimin e përditshëm e Njësisë territoriale kundër zjarrit në Tetovë, thotë komandanti i zjarrfikësve Uka Aliti.

“Të gjitha këto 646 ndërhyrje tona kundër zjarrit janë bërë jo vetëm në zonën e Tetovës por edhe në pesë komunat tjera rurale. Ne mbulojmë një nga territoret më të mëdha nga Jazhinca deri në Pirok, ndërsa gjatë vitit sigurisht që kemi qenë në ndihmë të kolegëve tanë në komunën Gostivar dhe Mavrovë-Rostushe. Unë do të vazhdoj t’u bëj thirrje komunave rurale që të krijojnë brigada vullnetare të zjarrfikësve apo njësitet komunale për ndërhyrje që do të bënin një ndërhyrje fillestare derisa të arrijmë ne”, tha Uka Aliti.

Shumë nga zjarret këtë vit kanë ndodhur në mjedise të hapura. Sipas Alitit, mbi 200 nga numri i përgjithshëm i ndërhyrjeve janë bërë në sipërfaqe pyjore, tokë arë dhe fusha.

“Ndërhyrjet mund të ndahen sipas stinëve dhe periudhave vjetore. Zjarret e oxhaqeve janë më të zakonshme nga janari deri në prill. Pastaj në verë ka zjarre të hapura, thotë Aliti.

NJTKZ Tetovë ka gjithsej 11 automjete dhe 74 zjarrfikës të punësuar.

“Numri i të punësuarve nuk i plotëson nevojat e komunave të Tetovës sipas numrit të popullsisë. Tash sidomos në kohë pandemie ballafaqohemi vazhdimisht me disa persona që janë në pushim mjekësor, duke shfrytëzuar më pas pushimet vjetore e të ngjashme. Na duhen më shumë zjarrfikës”, tha Aliti.

Në tre ditët e para të vitit 2022, shërbimi i zjarrfikësve ka pasur gjithsej gjashtë ndërhyrje kundër zjarrit.

Related posts

250 leje për ndërtim vetëm në shkurt, prin Shkupi derisa në Çair asnjë, në Aerodrom 115 objekte

Xh M

Osmani- Lirman: Gjermania mbetet partner strategjik për integrimin tonë evropian

Z.H

Dorëzohen 17.650 dokumente udhëtimi për qytetarët jashtë Maqedonisë, vetëm në Bern 2.445

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More